fbpx

MasterChef: Pobjednik izazova Nikša Kušelj!

Kulinarski show…

Pazim da ne napravim veliki nered u kuhinji jer onda to vuče nered u glavi

Nikša KušeljVeć na samom početku Nikšina reakcija na namirnice u Kutiji iznenađenja bila je obećavajuća, a s pačjim prsima se snašao sjajno. Rezao ih je sa svih strana da što ljepše izgledaju jer mu je to bilo jako bitno.
– Patku treba rezati tako da koža sa strane ostane kompaktna, a da fino zarežemo da to bude onako hrskavo, lijepo – pokazao je zavidno znanje o izgledu pačjih prsa. U mužaru je ‘tukao’ različite začine.
– Pazim da ne napravim veliki nered u kuhinji jer onda to vuče nered u glavi – izjavio je Nikša Kušelj za vrijeme kuhanja. S pripremom batata je bio zadovoljan, a ljubičasta brokula iznenađenja nije mu puno pomrsila planove. “Patka i med idu jako dobro. Naravno, tu treba biti jako taktičan u smislu da ne bude previše ni premalo”, otkrio je svoje kulinarske planove. U obilasku žirija ono što je dotad napravio je Dinu dobro izgledalo, samo je bilo malo prekuhano. “Patka izgleda fenomenalno”, činilo mu se pred kraj kuhanja te je nije htio rezati jer bi izgubila poantu cijele priče, a u svom je jelo htio pokazati da patka, osim s narančom, dobro ide i s jabukom. “Zadatak vrlo uspješno obavljen!”, bio je ponosan na sebe.

Prezentacija iz 1801.

Posljednje jelo koje je žiri kušao bilo je Nikšino. Andrej je zamijetio da su mu tanjuri čisti i uredni, a prezentaciju je usporedio s onom iz 1801. godine. Nikši to nije smatrao svojim nedostatkom, jer voli ‘retro đir’ pa je taj komentar shvatio kao skriveni kompliment.
– Spoj patke i karameliziranih jabuka s ovim umakom je izvrstan. Školski, skoro – rekao je Andrej. Batat mu je bio jako lijepo začinjen, prokulice dobre, panceta klasična, ali predebela da bi bila servirana hrskavo.
– Uz činjenicu da je ovo danas jedina patka koja je ispravno pečena ovaj tanjur super funkcionira – kazao je Dino. Sve mu je bilo odlično, možda mrvu premasno, a drugi tanjur je smatrao totalno nepotrebnim.
Nikša Kušelj– Dragi gosparu, meni ovo merita – našalio se Radovan na dubrovačkom dijalektu.
Zadatak kandidata je bio kuhati s namirnicama iz Kutije iznenađenja, a prema Radovanovim riječima, kandidati su iznenadili namirnice koristeći ih sve ili gotovo sve. Žiriju su ponudili juhu, glavna jela i desert. Ipak, dogodila im se tipična situacija – sreli su se s namirnicom koju nisu koristili.
– Onaj koji je najmanje komplicirao, uspio se najbolje fokusirati pa je tako danas i pobrao lovorike. Nikša, čestitam – proglasio je pobjednika Dino.
– Ovo je bio jedan manji izlet, jedna priča o jednostavnosti koja je u kuhinji jako važna – komentirao je Nikša svoju pobjedu i dodao da mu je jako drago što je njegova patka bila najbolja.

Foto: Press