fbpx

Alka Vuica: Ako se itko napuhao, napuhao se Dino!

MasterChef…

Pratit ću Celebrity MasterChef sa svog kauča. Na miru, bez stresa

Alka VuicaAlka Vuica se u novoj emisiji odlučila za pripremu ljetnog rižota s dinjom, i bilo joj je drago što je Igor kao glavnu namirnicu odabrao gambere jer je točno znala što će s njima. Za vrijeme kuhanja Alka je priznala da joj je stalo da ostane jer jako puno uči i stalo joj je da bude dobra kuharica, no svojom se verzijom rižota u ovoj emisiji nije proslavila. ´Ivana je vrhunska kuharica i mislim da zapravo ona jedna štreberica, da se jako pripremala za ovaj show, a sve kao: ´Ne znam što ću´. Mislim da je vježbala jedno 15 dana prije natjecanja´, otkrila je kantautorica svoja razmišljanja.
U obilasku žirija Andrej ju je upozorio da ne bude prerano gotova, a upravo je tempiranje za nju, između ostalog, bilo ´pogubno´. Činilo se da je 45 minuta za pripremu jela za nju bilo previše vremena. ´Od silne panike sam krenula prerano, sad moram malo ´ohanut´´, komentirala je s Ivanom, a situaciju je odlučila riješiti time što je odlagala lonac u kojoj je pripremala rižu. ´Imam neki osjećaj da ću ispasti. Nisam sigurno na nivou MasterChefa, ja sam na nivou dobre mame´, našalila se za vrijeme kuhanja. Rikolu je obrađivala štapnim mikserom jer joj ju se nije dalo sjeckati. Bojala se da će opet za žiri biti previše jednostavna u svojoj pripremi jela. Naposljetku je ipak bila zadovoljna svojim jelom jer je imalo neobičan okus kakav ona voli, ali je priznala da joj ukrašavanje tanjura baš i nije išlo.
Alka: Ako se itko napuhao, napuhao se Dino!
Dok je nosila svoje jelo prema žiriju osjećala je kao da je nešto zeznula i da im nije drago što je Igor odabrao gambere povrh rumpsteaka. Andrej joj je zamjerio višak vina u jelu te sirovu rižu. Alka se branila da voli ´al dente´ rižu, no Andrej joj je rekao da postoji granica. ´Tu se definitivno jako osjeti vino´, bio je prvi Dinov komentar. ´
Alka VuicaNi njezina greška s prekidanjem kuhanja nije promakla iskusnom Galvagnu koji je zaključio da joj se riža napuhala. Rižoto se radi u jednom komadu i ne valja stajati. ´Ako se itko napuhao, napuhao se Dino!´, komentirala je Alka koja je imala svoju teoriju o prekrasnoj riži koju je pripremila. ´Ja ti nisam tako kritičan, meni je to dosta dobro´, situaciju je pomalo izvukao Radovan te ispričao zanimljivosti o papru kojeg je Alka kombinirala s dinjom. ´Ma Radovan je zlato!´, Alkino raspoloženje se malo popravilo. Nakon kušanja mislila je da je žiri bio prestrog.
Iako je ispala, Alka je žiri pozvala kod sebe na večeru
Dino je izazove u ovoj emisiji ocijenio uspješnim, no netko ipak treba otići kući. ´Danas je nekome vrijeme, kao što to često zna biti, bilo neprijatelj´, započeo je. ´Alka, nažalost Vaš je rižoto bio najlošiji danas´, bila je to odluka žirija. ´Apsolutno su potvrdili ono za što sam imala osjećaj. Mislim da je tu onako bilo dosta teško odlučiti´, izjavila je nakon proglašenja Alka.
Radovan joj je rekao da je čuo da priprema odlične večere za prijatelje. ´Ja ću Vas pozvati´, odgovorila mu i dodala da će pozvati i svu trojicu. Radovan joj je obećao na poklon donijeti najskuplji papar. ´Pozvat ću vas što prije, to bolje´, našalila se. Iz MasterChef kuhinje najviše će joj nedostajati pregača, dobra atmosfera, natjecateljski duh i nova prijateljstva. ´Pratit ću Celebrity MasterChef sa svog kauča. Na miru, bez stresa´, zaključila je Alka Vuica.

Foto: Press