fbpx

Noćna ptica osvojila nagradu za najbolji animirani film

Imaginaria…

Noćna pticaNa festivalu animiranog filma Imaginaria koji se održao u talijanskom gradu Conversanu od 21. do 26. kolovoza 2017. godine, hrvatsko-slovenska koprodukcija Noćna ptica osvojila je nagradu za najbolji kratkometražni animirani film. Hrvatski koproducent filma je Bonobostudio.
Noćna ptica slovenske redateljice Špele Čadež natjecala se u programu kratkometražnog animiranog filma uz još 40 filmova iz cijelog svijeta. U žiriju koji je nagradio film bili su povjesničar filma Giannalberto Bendazzi, redateljica Regina Pessoa te dizajner zvuka i povjesničar animacije Andrea Martignoni.
U kratkometražni natjecateljski programa festivala bili su uvršteni i Plutanje Gorana Radoševića te još jedna manjinska koprodukcija, Aerodrom Michaele Müller (hrvatski koproducent je Kinorama), dok je u natjecateljskom programu animiranih filmova za djecu prikazan film Medo Trapavko Tomislava Gregla.
Festival animiranog filma Imaginaria održava se od 2003. godine i najvažniji je festival u talijanskoj regiji Apuliji. Program festival odvija se u srednjovjekovnom samostanu svetog Benedikta koji se nalazi u povijesnoj jezgri grada Conversana.

Foto: Press