fbpx

HRT prenosi ovogodišnji Eurosong: Albina i Tick-Tock 18. svibnja

Eurosong

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i ove će godine tradicionalno prenositi sve tri večeri najvećeg svjetskog televizijskog glazbenog natjecanja – natjecanja za pjesmu Eurovizije.

Eurosong

Prva polufinalna večer na kojoj nastupa hrvatska predstavnica Albina Grčić s pjesmom Tick-Tock na rasporedu je u utorak, 18. svibnja 2021. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) s početkom u 21 sat.

Druga polufinalna večer na rasporedu je u četvrtak, 20. svibnja na Prvom programu (HRT-HTV1) s početkom u 21 sat a završna, finalna večer je u subotu, 22. svibnja od 21 sat također s prijenosom na HTV1.

Na ovogodišnjem Eurosongu natjecat će se 39 zemalja, a osim Hrvatske u prvom polufinalu za prolaz dalje natječu se Litva, Slovenija, Rusija, Švedska, Australija, Sjeverna Makedonija, Irska, Cipar, Norveška, Belgija, Izrael, Rumunjska, Azerbajdžan, Ukrajina i Malta. Izravni finalisti koji glasuju u ovom polufinalu jesu: Italija, Nizozemska i Njemačka.

Ovogodišnje se natjecanje održava u Rotterdamu u Nizozemskoj zahvaljujući pobjedi Duncana Laurencea na 2019. u izraelskom Tel Avivu.

Natjecanje se održava u Ahoy Areni, a trodnevnim zabavnim programom gledatelje će voditi glumica i voditeljica Chantal Janzen, pjevačica i voditeljica Edsilia Rombley, pjevač, voditelj i nizozemski komentator Eurosonga Jan Smit te beauty blogerica i YouTube zvijezda Nikkie de Jager.

Nakon otkazanog Eurosonga 2020., zbog pandemijskih okolnosti, nizozemski organizatori odlučili su potvrditi Rotterdam kao domaćina ovogodišnjeg Eurosonga, na pozornici i u dvorani koja je bila predviđena i prethodne godine.

Urednica prijenosa: Lidija Šprajc
Voditeljica projekta: Uršula Tolj
Komentator: Duško Ćurlić

Foto: Press