fbpx

Špela Čadež: Ova mi nagrada doista mnogo znači

Animafest…

Animafest27. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb završio je svečanom ceremonijom dodjele nagrada u Kinu Europa. Uoči dodjele nagrada gostima i publici obratio se umjetnički ravnatelj Animafesta Daniel Šuljić:
– Bilo je jako intenzivno i jako lijepo. Imali smo dobru atmosferu. Hvala što ste došli sa svih strana svijeta u Zagreb. Posebno hvala publici. Svi smo zajedno ponovno dokazali da je Zagreb grad animacije – rekao je Šuljić.
Špela ČadežGrand Prix Velikog natjecanja kratkometražnog filma dodijeljen je slovensko-hrvatskom filmu Noćna ptica (Nighthawk) redateljice Špele Čadež.
– Pokušat ću ne zaplakati. Ova mi nagrada doista mnogo znači. Ovo je bila moja prva koprodukcija s Hrvatskom. Nije bilo lako, ali želim zahvaliti Vanji Andrijević na sjajno obavljenom poslu, kao i cijeloj ekipi filma, a žiriju na doista lijepim riječima. Jako sam sretna – rekla je Špela Čadež.
Michael Dudok de WittGrand Prix Velikog natjecanja dugometražnog filma otišao je u ruke Michaëla Dudok de Wita za film Crvena kornjača (Red Turtle, Francuska / Belgija / Japan).
– Ovo je fantastično! Hvala vam puno. Hvala festivalu i naravno hvala žiriju što je moj film odabrao među tolikim sjajnim dugometražnim filmovima. Potpuno sam oduševljen i također vam svima želim zahvaliti na ljudskoj toplini u kojoj sam na ovom festivalu uživao proteklih par dana – izjavio je iskreno dirnuti Dudok de Wit.
Ovogodišnje, 27. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta u proteklih je sedam dana u natjecateljskim i popratnim programima predstavilo tristotinjak filmova iz cijelog svijeta, a održalo se na dvadesetak lokacija diljem grada.

Foto: Press