fbpx

World Tour: Brit Floyd spremni za Zagreb!

Zagreb…

Samo nas mjesec dana dijeli od uistinu posebnog rock spektakla – Brit Floyd u Zagrebu

Brit FloydU Zagreb stiže grupa Brit Floyd u sklopu velike svjetske turneje kojom obilježavaju četrdesetu obljetnicu remek-djela, rock opere Pink Floyda The Wall. Nesvakidašnje rođendansko druženje zakazano je za 11. studenog 2019. godine u Tvornici Kulture, a nakon američkog i britanskog dijela turneje, vrijeme je za posebno glazbeno slavlje i druženje s fanovima u Zagrebu.
Dramatični uvod, zvučni video zapisi satova, psihodelične fotografije, retro snimke iz filmskih isječaka, šum radija, dvominutni bubnjarski solo, sjajna interpretacija Eve Avile pjesme Woman Screaming Song te virtuozni gitarski solo Brit FloydDamiena Darlingtona, samo su neki od dirljivih trenutaka ove sjajne glazbene predstave posvećene velikanima svjetske rock scene. Uz izvedbu brojnih glazbenih brojeva s albuma The Wall, Brit Floydi će također zasvirati i neponovljive klasike s albuma The Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here, Animals i The Division Bell. Sve to u produkciji vrijednoj čak milijun dolara koja osim velikog okruglog ekrana, koji budi uspomene na posljednju turneju Pink Floyda “Division Bell” iz 1994. godine, donosi i vrhunske animacije, zvučne i svjetlosne efekte.
Brit Floyd slove za najveći svjetski live cover band Pink Floyda, a koliko je njihov nastup vjeran originalu, govore rasprodani koncerti diljem svijeta. Turneja Another Brick in the Wall predstavlja emotivno putovanje i još jedno podsjećanje na progresivni rock i zvuk Pink Floyda. Ovi multitalentirani glazbenici dolaze iz Velike Britanije, a bend je sastavljen od pravih virtuoza na gitarama, klavijaturama, bubnjevima, saksofonu, udaraljkama, od pratećih te glavnog vokala.
Objavljen u studenom 1979., polu-autobiografski konceptualni album nastao iz uma osnivača Pink Floyda Rogera Watersa, ‘The Wall’ ostaje jedan od najprodavanijih albuma svih vremena i važan trenutak u povijesti rock glazbe. Rijetko se spominje da Pink Floyd ima svoje korijene u blues glazbi te da zapravo njihovo ime potiče od ne jednog, već od dva blues glazbenika, Pinka Andersona i Floyda Councila, a nježna balada Hey You, koja će također biti izvedena, ugodan je podsjetnik i na tu činjenicu.
Ulaznice za ovaj koncertni spektakl u prodaji su putem internetskog sustava ENTRIO.HR, a više informacija može se pronaći i na službenim kanalima.

Foto: Press