Poznati pobjednici premijernog ‘Urban Chapter’ natjecanja!
By redakcija On 24 svi., 2015 At 02:43 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Poreč…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Urban ChapterUrban ChapterUrban Chapter 2015. novost je sedmog izdanja međunarodnog festivala DanceStar, a proteklih je dana u Poreču okupio europske predstavnike urbane plesne i kulturne scene. Zelena laguna dobila novo ruho zahvaljujući rukama sjajnih grafiti umjetnika koji su marljivo oslikavali zidove ispred sportske dvorane Intersport, a zanimljivo natjecanje u plesnoj fotografiji okupilo je brojne zainteresirane ljubitelje umjetničke fotografije.
Urban ChapterAllstyle je urbana plesna kategorija koja kombinira breaking, popping i locking stilove, te novi hip-hop, house i social stil, a u finalni Allstyle dvoboj plasirale su se skupine iz Italije i Hrvatske. Nakon petnaestominutnog okršaja u plesnoj areni, sudački tim u sastavu Karim Belharch, Sopnky Love i Željko Božić, donio je tešku odluku, a prvo mjesto osvojili su sjajni plesači iz skupine Effetti Collatterali iz susjedne Italije. Drugo mjesto pripalo je domaćoj skupini House Of Jam.
Nakon AllStyle natjecanja na red je došla i finalna bobra breakdance plesača. Riječ je o plesu vezanom za hip-hop kulturu koji je nastao u južnom Bronxu u kasnim sedamdesetima među adolescentima koji su kreativno koristili svoje slobodno vrijeme kako bi zaboravili tešku socijalnu situaciju i surovu realnost. Luka Lukić, Super Salee te Knufetbunt MonsterKill bili su stručno sudsko oko koje je jednoglasnom odlukom odlučilo da u napetoj i strastvenoj borbi između austrijskih plesača iz skupine Only Kings Crew i skupine Recognize The Flow koja predstavlja fuziju hrvatskih i srpskih plesača, pobjeda zasluženo odlazi u ruke domaćih plesača.
Danas su na rasporedu posljednja natjecanja za A i B ligu i to za produkcijske brojeve, nakon čega slijedi i svečana dodjela nagrada po raznim plesnim kategorijama te dobnim skupinama.

Foto: Press

comment closed