Nova TV…
Otkad sam došla u MasterChef sam znala i bila svjesna koliko toga znam i koliko toga ne znam
Emilija Kokić je u novoj emisiji odlučila ‘završiti’ zadani rimski njok i biftek bogatom kombinacijom okusa koji su sadržavali papriku, mozzarellu, rajčicu, cikoriju i jaja, a svojom se verzijom najfinijeg komada mesa nije proslavila. Njok je odlučila prepeći, na njega je stavila reducirani umak te ga zapekla s mozzarellom. ´O bifteku ne mogu apsolutno ništa reći jer umirem od straha!´, brinula se za vrijeme njegova pečenja.
– Bože moj, kako sam ja ispekla taj biftek? – mislila se Emilija hodajući prema žiriju. Dino je njezin biftek prerezao, ali je bio poprilično sirov.
– Odrezak mi se i dopada. Ovdje nedostaje soli, na jajima i cikoriji – nastavio je s komentarima. Između mozzarelle i paprike mu je bilo previše češnjaka, ali na čudan, neugodan način. Njok s rajčicom je imao premalo rajčice. “Emilija Vama, osim što ćemo Vam limitirati vrijeme, limitirat ćemo Vam i broj namirnica isto – komentirao je Andrej. Primijetio je veliku količinu različitih okusa u jelu te mu se činilo da je svega bilo previše. Radovan je papriku u njezinom jelu prozvao neprijateljem. “Malo ste to pretvorili u paprikaš, a to je prefino meso za paprikaš – rekao je Radovan, poznat po tome što ovu namirnicu ne voli.
– Da li bih voljela ostati? Bih! Ali ako ispadnem, ok – komentirala je Emilija nakon kušanja.
Dino je prije proglašenja pitao tko je sve kod kuće pripremao biftek. Javili su se samo Ranko i Luka, dok za rimski njok nitko ranije nije čuo.
– To objašnjava dosta! – zaključio je kuhar i dodao da su se, s obzirom na to, dobro snašli s namirnicama. Žiri se odlučio da u ovoj emisiji ocijeni kandidate po osobnim kriterijima. Radovanovi kriteriji za ocjene od 1 do 10 su bili ideja, prezentacija i okus. Osim toga, žiri je ocjenjivao i termičku obradu te općeniti trud koji je uložen u jelo te kako su lica iz javnog života pripremili biftek i njok, kao i generalni uspjeh njihovog jela.
Matematički zbroj ocjena je članovima žirija pomogao kako bi složili rang listu, a prvo je mjesto osvojio Ranko. Potom su uslijedili Igor, Ivana, Nives i Irina. Luka i Emilija su potom pristupili žiriju. Dino je priznao da odluke o ispadanju više nisu lagane. Luku je njegova prezentacija gotovo poslala kući, dok je kod Emilije bilo previše nespojivih okusa te je njezino jelo bilo najmanje uspješno.
– Otkad sam došla u MasterChef sam znala i bila svjesna koliko toga znam i koliko toga ne znam. Bila sam svjesna svog tehničkog znanja, ali i neiskustva. Bilo je dosta stvari koje sam znala da mogu učiti i popraviti tako da su mi savjeti članova žirija, koje sam onako u off-u pitala, jako pomogli – komentirala je Emilija svoj odlazak.
Foto: Press