fbpx

Balerina Almira Osmanović vodi baletni seminar u Sutivanu

Ples i zabava…

Baletni seminar traje dva tjedna, a namijenjen je školarcima, ali i profesionalnim plesačima

Almira Osmanović– Za plesače je ljeto predugi period bez vježbe. Zato je dobro da na ljetovanju mogu i vježbati – rekla je Almira Osmanović. Hrvatska baletna nacionalna prvakinja u suradnji s Renatom Skovron i Jevgenijem Zakharenkom vodi Ljetni baletni seminar koji će se održati u Sutivanu na otoku Braču od 20. srpnja do 3. kolovoza. Seminar traje dva tjedna, a namijenjen je školarcima, ali i profesionalnim plesačima.
– Na seminaru će biti puno plesa, zabave i kupanja – najavila je. Na kraju seminara će se, kaže, održati i dvije predstave.
– Jedna predstava će biti u Sutivanu, a druga u Supetru gdje će polaznici pokazati rezultate svog rada – naglasila je balerina.
Almira se nedavno vratila iz Latvije. U Rigi se od 17. do 20. lipnja u Nacionalnoj operi održalo drugo Internacionalno baletno natjecanje na kojem je sudjelovalo 80 plesača iz cijeloga svijeta. Hrvatska baletna nacionalna prvakinja Almira bila je član žirija koji je na gala koncertu dodijelio nagrade. Žiri nije imao lagan posao jer su svi bili izvrsni plesači koji su stigli u Rigu željni potvrde svoje kvalitete. Almira je mladim i perspektivnim plesačima dodijelila šest specijalnih nagrada za Ljetni baletni seminar u Sutivanu.

Foto: Press/arhiva