fbpx

Uspješan nastup hrvatskih brzoklizača na EP u Debrecinu

Debrecin…

brzoklizačaJučer je u Debrecinu u Mađarskoj završilo Europsko prvenstvo u brzom klizanju. Na trodnevnom natjecanju sudjelovalo je 39 brzoklizačica i 44 brzoklizača iz 24 države, među kojima je nastupilo i četvero hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji te ženska štafeta. Zapažene rezultate za hrvatsko brzo klizanje ostvarili su Valentina Aščić, plasmanom na 23 mjesto u disciplini 500 m, te Ivan Martinić, plasmanom na 18. mjesto u istoj disciplini.
Ovim dobrim rezultatima i plasmanom među najboljih 32 naši su natjecatelji kvalificirali po dvoje natjecatelja u pojedinačnim disciplinama i na idućem Europskom prvenstvu što je izvrstan uspjeh za hrvatsko brzo klizanje.
Dobar uspjeh ostvarila je i hrvatska ženska štafeta plasmanom na 9 mjesto tako da su se naši predstavnici vratili vrlo zadovoljni.
Već idućeg vikenda mjesto susreta za najbolje brzoklizače svijeta, ovoga puta juniore, bit će Bormio u Italiji gdje će se juriti u borbi za titulu prvaka na Svjetskom juniorskom prvenstvu na kojem će sudjelovati i dvoje hrvatskih juniora.

Foto: Press – Hrvatski klizački savez