fbpx

Elton John napisao predgovor biografije o fenomenu 2CELLOS!

2CELLOS– Toliko se toga desilo u samo dvije godine da je to nestvarno! Htjeli smo prikazati kako je moguće pretvoriti snove u stvarnost i živjeti svoj san! Htjeli smo i prikazati ljudima koliko je to nezamislivo luđački tempo koji ne popušta već samo raste – rekao je Stjepan Hauser za portal Scena.hr. Menart je izdao službenu biografiju 2CELLOS-a pod nazivom ‘Veliki prasak’. Biografiju je napisao Anđelo Jurkas s 2CELLOS. Predgovor za knjigu pisao je Elton John.

– Slušati i gledati 2CELLOS uživo zaista je nešto predivno i začuđujuće. Nisam doživio nešto tako uzbudljivo još od 1960-ih, kad sam gledao Jimija Hendrixa uživo u londonskom klubu Marquee – napisao je Elton John.

2cellosU knjizi su brojna svjedočenja više od stotinu inozemnih i domaćih glazbenih zvijezda, njihovih suradnika, članova obitelji, koji su pomogli rekonstruirati i pratiti mozaik zvan 2CELLOS. ‘Veliki prasak’ na 350 stranica donosi priču o dvojici virtuoza s pregršt detalja, privatnih emailova i anegdota, a biografija je obogaćena i fotografijama Luke i Stjepana iz djetinjstva. A kako je nastala priča o glazbenom fenomenu 2CELLOS.
– To je značilo svjedočenje velikom uspjehu ovih crossover Loleka i Boleka, Pata i Mata (A Je To) crtić likova smještenih u svijet klasične, a potom i crossover glazbe. Njihovom nošenju sa slavom, uspjehom, svjetskim turnejama i pokušajima izbjegavanja svih napora i onih manje blještavih strana posla. U prijevodu, danonoćni sessioni kad bi mi se Hauser i Šulić javljali skypom iz LA, New Yorka, Las Vegasa, Manille, Tokyja, Dubaia, Londona, svih gradova svijeta, odakle smo pomno i pažljivo kreirali mozaik koji ih prati od prvog plača u bolnicama kad su rođeni do velikog koncerta u pulskoj Areni 03. srpnja 2013. Tijekom tog vremena sam im od službenog biografa figurirao psihijatrom, starijim bratom, svećenikom, frendom na distanci, osobom od povjerenja, sve stoga kako bi imali jednu dinamičnu, nestereotipnu i prvenstveno zanimljivu knjigu koja objašnjava njihov glazbeni fenomen. Radi se o materijalu koji sadrži objašnjenje fenomenologije uspjeha, prateći njihove živote, dokumentirajući taj vrtoglavi kovitlac u kojem su se našli – rekao je Jurkas.