fbpx

Sve je spremno za Dreft Fashion Week Zagreb!

DFWZ dizajneri i Golf

Novi službeni hotel DFWZ-a Double Tree Hilton jutros je ugostio dizajnere, partnere  i novinare kako bi neformalnim druženjem najavili događaje vezane za nadolazeći Dreft Fashion Week Zagreb koji je u ožujku proslavio 10 godišnjicu svog postojanja. DFWZ održati će drugi tjedan, točnije revijalnim dijelom od 9. do  11. svibnja  tradicionalno u Hypo centru.

U ležernoj atmosferi projekt su predstavili direktorica DFWZ Sarah Josipović, voditeljica Petra Nižetić ispred Drefta, Tea Nadj Župan, direktorica marketinga Double Tree Hiltona, Dijana Đerđ direktorica marketinga Volkswagena te Gordana  Sobol, ambasadorica humanitarnog projekta Europa Donna kojem se priključio  i DFWZ.

DFWZ dizajneri (1)

Sarah je kratko pozdravila sve prisutne i riječ dala Petri Nižetić koja je pak predstavila aktivnosti Drefta od kojih su najvažnije revija prošlogodišnje pobjednice Dreft Next Generation natječaja  Marice Pažanin, odabir novog pobjednika Dreft Next Generationa, blogger konferencija čiji će posebni gost biti poznati street style bloger Yvan Rodic te lansiranje mobilne aplikacije za pametne  telefone sa svim informacijama vezanim uz Dreft Fashion Week Zagreb. Tea Župan izrazila je svoje zadovoljstvo ulaskom u Dreft Fashion Week obitelj i pozvala sve novinare na nedjeljni brunch u OXBO Urban Bar & Grill restoran u sklopu hotela čime će službeno i završiti ovosezonski DFWZ. Dijana Đerđ sretna je što se Golf 7 konačno veže za događanje poput Dreft Fashion Weeka Zagreb s obzirom da DFWZ svojim modernim tendencijama i poticanjem mladih i kreativnih ljudi predstavlja savršenu platformu na kojoj Volkswagen želi promovirati Golf kao vozilo orijentirano budućnosti.

Domaći dizajneri koji će svoju viziju jeseni i zime  2013/14 predstaviti na ovosezonskom DFWZ  kratko su nam otkrili što  možemo  očekivati na pisti.

Toni Rico, Ivana Popović, Milena  Rogulj, Kristina Burja,   Ana Kujundžić, Maja Hrastinski, Ivančica Hrustić,   Mladen  Grubić, Natalija  Smogor, Marica Pažanin  i Zjena Glamočanin  domaće  su dizajnerske snage  dok nam  s pariškog i  londonskog Tjedna mode  dolaze Trump in Disguise, Negarin, Henrietta Ludgate i Katrien Van Hecke.

U sklopu ovosezonskog Dreft Fashion Weeka Zagreb Ivana Popović će posebno  izrađenim topovima koji će biti na prodaju dati doprinos humanitarnom projektu «Darujmo ružičasti život», a u hvalevrijednoj akciji pridružiti će joj se i poznati dizajner nakita Mladen Grubić.

Gordana Sobol ispred udruge  Europa Donna objasnila je koliko je važno osvijestiti javnost o raku dojke te naglasila kako ova akcija ima cilj kupnje linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju, aparata za jednokratno zračenje. Za kupnju aparata (prvog takvog aparata u Hrvatskoj) potrebno  je skupiti 700.000 eura,  a uz veliki broj akcija koje će se održavati  tijekom  2013. godine, svi oni koji su voljni pomoći to mogu učiniti i telefonskim pozivom na broj 060 8100 i na taj način pomoći ovu hvalevrijednu akciju.

I ove godine Dreft Fashion Week Zagreb najavio je mnogobrojne zanimljive revije, razne evente u Loungeu DFWZ-a, pretpremijeru Discoveryevog   filma „Djeveruše pod gasom“ kao početak Dreft Fashion Weeka Zagreb u utorak  7. svibnja i  nezaboravne  partye  u popularnim hrvatskim klubovima poput  Gallerya, Rooma, Hyplaze  i Hemingway loungea.