fbpx

Retrospektiva Federica Fellinija u kinu Tuškanac

Zagreb…

Tuškanac– Sa zadovoljstvom najavljujemo retrospektivu talijanskog redatelja Federica Fellinija, koja će se povodom stote godišnjice njegova rođenja održati u kinu Tuškanac od četvrtka, 13. veljače do srijede, 19. veljače – poručuju organizatori.
Povodom stote godišnjice talijanskog redatelja Federica Fellinija bit će prikazano ukupno 10 naslova ovog velikog europskog autora i jedne od najznačajnijih osobnosti talijanske kinematografije, a uoči projekcije remek-djela Osam i pol (1963) uvodnu riječ o Fellinijevu stvaralaštvu održat će filmolog, dr. sc. Bruno Kragić.
U nastavku retrospektive slijede Cesta (1954; Oscar za najbolji film s neengleskog govornog područja), Cabirijine noći (1957, Oscar za najbolji film s neengleskog govornog područja), Slatki život (1960; Zlatna palma u Cannesu), Amarcord (1973; Oscar za najbolji film s neengleskog govornog područja), Probisvijet (1955), Casanova (1976; Oscar za najbolju kostimografiju), Rim (1972), Dangube (1953; Srebrni lav u Veneciji), Giulietta od duhova (1965; Zlatni globus za najbolji film s neengleskog govornog područja).
Program je realiziran u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu.

Foto: Press