fbpx

Besplatan ulaz: Otvorenje izložbe Trešnjevka za 10

U Galeriji Modulor Trešnjevka za 10

Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka otvara izložbu Trešnjevka za 10 u petak, 29. siječnja 2021. s početkom u 19 sati. Autori izložbe su Saša Martinović Kunović i Luka Mjeda. Otvorenje će biti snimljeno i dostupno na web i Facebook stranici Cekate-a od 30. siječnja 2021. Izložbu Trešnjevka za 10 se može besplatno pogledati do 20.veljače 2021.

Trešnjevka

Radi se o fotografijama iz arhive galerije, nastalih tijekom zadnjih desetak godina djelovanja. Fotografije su nastale u okviru raznih foto-radionica ili natječaja u organizaciji Cekate-a. Njihovi su autori najčešće i sami stanovnici Trešnjevke, ali i drugih dijelova grada. Među njima ima i profesionalaca, i onih koji to nisu. Namjera nam je kroz organizaciju takvih zbivanja bila prije svega animirati stanovništvo na neko dublje promišljanje dijela grada u kojem žive. Na neko njegovo novo viđenje. Sada, s vremenskim odmakom, kada se slika grada prilično promijenila, čini nam se da je u tome bilo smisla.

Grad nastaje, nestaje, mijenja se. Čak i na dnevnoj bazi. A pažljivo oko uz pomoć fotoaparata ili kamere mobitela, hvata promjenu, bilježi. Nastaje vrijedna arhiva Grada. Iznenađuje nas, podsjeća. Negdje na greške, negdje na dobre strane. Uz podsjetnik u obliku ovih fotografija, prošlost nam šalje neku poruku, tjera nas da zbrajamo i oduzimamo; da li smo nešto mogli bolje, drugačije? Grad, to smo mi svi. I ova izložba je doprinos težnji da budemo što više uključeni u njegov krvotok.

Izložba Trešnjevka za 10 će trajati do 20.2. 2021. i može ju se pogledati svakog radnog dana od 10 do 14 sati. Otvorenje će biti snimljeno i dostupno na web i Facebook stranici Cekate-a, od 30.1.2021.

Foto: Press