fbpx

Kamo bez dizajna? u ZgForumu

Zagreb…

Otvorenje izložbe rezultata radioničke studije Kamo bez dizajna? u ZgForumu

Kamo bez dizajnaU utorak 10. rujna 2019. godine u 18.00 sati u ZgForumu, Gajeva 27, otvara se izložba Kamo bez dizajna? autorica Ksenije Jurinec i Mirande Herceg. Izložba se organizira u sklopu projekta Centar oblikovanja svakodnevice, a njome se predstavljaju rezultati radioničke studije zagovaranja dizajna u nesvakodnevnoj svakodnevici kojom se promišljala signalistika, urbana oprema i mobilijar u zdravstvenim ustanovama, na primjeru najveće bolnice u Hrvatskoj; KBC Zagreb – Rebro.
Radionička studija zagovaranja dizajna u nesvakodnevnoj svakodnevici pod nazivom Kamo bez dizajna? jedna je od programskih cjelina projekta ‘Centar oblikovanja svakodnevice‘, a održana je kroz dvodnevnu radionicu.
Iz teksta autorica izložbe:
– Radionica je zasnovana na promišljanju ideje zagovaranja dizajna u nesvakodnev­noj svakodnevici. Jednom takvom nesva­kodnevnom svakodnevicom – boravak u zdravstvenoj ustanovi – bavili smo se u našem istraživačkom projektu. Cilj nam je bio potaknuti promišljanje signalistike, urbane opreme i mobilijara u najvećoj bolnici u Hrvatskoj kao doprinos kvalitetnoj brizi za pacijente, posjetitelje i zaposlenike. Istraživali smo kako ne­promišljeno oblikovana okolina, otežava funkcioniranje poslovanja i kako utječe na boravak pacijenata, posjetitelja i zaposlenika u zdravstvenim ustanovama. Problem opremanja javnog prostora sagledali smo u širem društvenom kontekstu propitivanjem mogućnosti razvoja proizvodnje i očuvanja dizajner­ske baštine opremanjem javnih prostora proizvodima dizajniranim i proizvedenim u Hrvatskoj. Istraživali smo mogućnost razvoja sustava signalistike i ulogu čovje­ka u tom sustavu.

Izložba Kamo bez dizajna? ostaje otvorena do 30. rujna.

Foto: Press