fbpx

Koncertom svečano obilježena akcija Korak u život!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Korak u životVelikim humanitarnim koncertom Zagrebačke filharmonije, koji je održan u petak, 28. studenog u punoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinskog, uspješno je završena humanitarna akcija Korak u život. Na koncertu su prisustvovali predsjednik RH Ivo Josipović, predsjednik Korak u životHrvatskog sabora Josip Leko, ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, predstavnici Grada Zagreba te brojni drugi.
Humanitarni  koncert Korak u život označava finale akcije, a profiliran je kao koncert na kojem operni pjevači izvode najpoznatije operne arije za široku publiku. U tih sedam godina na koncertima su nastupili neki od najboljih hrvatskih i inozemnih opernih pjevača i zvijezde kao što su mezzosopranistica Denyce Graves i bariton Leo Nucci, a ove godine je gostovala poznata sopranistica rumunjskog podrijetla Elena Mosuc, poznata u opernim krugovima kao ‘kraljica belkanta’.
Ljubitelji glazbe mogli su u dvorani Vatroslav Lisinski uživati u iznimno bogatom programu koji im je pripremila Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Korak u životSopranistica Elena Mosuc izvela je izrazito belkantistički program, sastavljen od poznatih Rossinijevih, Donizettijevih, Bellinijevih te Verdijevih arija, što joj je omogućilo da se predstavi u najboljem svjetlu. Također su nastupili i tenor Saša Jakelić te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, koji su u drugom dijelu koncerta izveli, između ostalih, i Verdijeve arije ‘Va pansiero’ i ‘Zbor Cigana’.
Zagrebačka filharmonija stalni je partner humanitarne akcije Korak u život, koji svojim završnim koncertom svake godine priređuje pravu svečanost glazbe za sve sudionike akcije, ali i građane koji također svojim prilozima pridonose školovanju djece bez primjerene roditeljske skrbi. Koncert je istodobno i hommage našem velikom umjetniku, pokojnom maestru Vjekoslavu Šuteju, koji je također bio jedan od pokretača akcije Korak u život, a održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike, Ive Josipovića.
Vrijednost humanitarne akcije Korak u život prepoznata je i u široj zajednici. Akcija je nagrađena strukovnom Nagradom za projekt godine POY 2013., koju svake godine dodjeljuje PMI Udruga za upravljanje projektima Hrvatska organizacijama i pojedincima za najbolje vođen projekt i najbolje projektne rezultate. Također, maestru Ivi Lipanoviću uručeno je priznanje Paul Harris Fellow.
Osim sponzora, ove su godine svojim doprinosom studentima pomogli i umirovljenici koji odvajaju svaki mjesec određenu svotu novca i tako pomažu studentima bez adekvatne roditeljske skrbi da nastave školovanje na fakultetima. Akcija traje i dalje tako da građani mogu uplatiti svoju donaciju na žiro račun akcije Korak u život: Zagrebačka banka d.d. 2360000-1102052855, a mogu pomoći i zvanjem na humanitarni telefon 060 9001.

Foto: Press