fbpx

Duet Concertino: Mario Fabijanić i Petar Križanić

Zagreb…

Kako na najbolji mogući način staviti točku na radni tjedan, najbolje zna Zagrebačka filharmonija

Mario Fabijanić i Petar KrižanićKako je opće poznato da glazba izaziva osjećaj zadovoljstva, smanjuje stres i tjeskobu, pravo je vrijeme da to iskušate ‘u praksi’ u petak, 3. studenog 2017. godine s početkom u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
U ovotjednom Plavom ciklusu, u goste Zagrebačkoj filharmoniji dolazi istaknuti rumunjski dirigent – maestro Gabriel Bebeşelea. Gabriel Bebeşelea glavni je dirigent Državnog filharmonijskog orkestra Transylvania. Cijenjen zbog svojeg entuzijazma i muzikalnosti, postavio se kao rastuća zvijezda u svijetu dirigiranja. Maestro Bebeşelea bio je prepoznat kao ‘jedan od najdarovitijih dirigenata rođenih u posljednjih nekoliko desetljeća u Rumunjskoj’ (Dnevne novine Festivala George Enescu, 2011). Pobjednik je Međunarodnog natjecanja mladih dirigenata Lovro von Matačić 2015. godine u Zagrebu, kao i dobitnik prve nagrade natjecanja Muzičke omladine u Bukureštu 2011. godine.
– Naš će orkestar pod ravnanjem ovog cijenjenog dirigenta izvesti Rumunjsku rapsodiju br. 1 u A-duru, op. 11, Georgesa Enescua. U središnjem dijelu koncerta, istaknuti članovi Zagrebačke filharmonije, klarinetist i vođa dionice klarineta, Mario Fabijanić i fagotist Petar Križanić, uzburkat će vašu maštu solističkom izvedbom skladbe Duet Concertino, za klarinet i fagot, Richarda Straussa – poručuju organizatori.
Sigurno je da Vas očekuje melodična i genijalna izvedba kojom će Vas naši filharmoničari „otpuhati“, a glazba u dobrom ritmu nastavit će se uz Simfonijske plesove, op. 45, Sergeja Rahmanjinova. Simfonijski plesovi, posvećeni istinskom slavlju orkestracije, prikazuju raskoš zanimljivih harmonija, osobitih instrumentalnih boja te izrazite ritmičnosti posljednjeg Rahmanjinovljeva numeriranog opusa.
Savršen početak mjeseca u kojem će, iako studenom, Zagrebačka filharmonija vrsnim izvedbama zapaliti glazbeni plam u Vama, stoga ako ste željni vruće atmosfere dođite u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u petak, 3. studenog u 19.30 sati.

Foto: Press