fbpx

Buntovnik klasične glazbe Nemanja Radulović u Lisinskom!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Nemanja RadulovićBuntovnički izgled i klasična glazba kod njega su u savršenoj harmoniji, a nastupi u najprestižnijim koncertnim dvoranama svijeta svakodnevnica.U samo nekoliko godina violinist Nemanja Radulović svojim je virtuoznim izvedbama, neobičnim pristupom programu i ekstravagantnim stilom unio u svijet klasične glazbe pravu oluju, obraćajući se širokom krugu publike i neprekidno pomičući granice.
U subotu 12. prosinca 2015. godine s početkom u 19,30 sati Nemanja će se predstaviti publici u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Nemanja Radulović dvostruki je dobitnik najvažnije francuske glazbene nagrade Victoires de la musique, koju dodjeljuje Ministarstvo kulture Republike Francuske; proglašen je Internacionalnim otkrićem 2005. godine i Najboljim instrumentalistom 2014. godine. Prošle godine primio je i počasni doktorat Sveučilišta za umjetnost u Nišu, svojem rodnom gradu. Svira na violini francuskog graditelja Jean-Baptistea Vuillaumea iz 1843. godine. Jedan od posljednjih uspjeha tridesetogodišnjeg virtuoza je diskografska nagrada Echo Klassik koju je primio u listopadu ove godine za svoj posljednji kompaktni disk, Journey East.
Trenutno raspoloženje utječe na njegove izvedbe. Prepusti se emocijama, pa zvuči ili veselo ili tužno. Važno mu je da publika osjeti njegovo raspoloženje jer mu se ne sviđa život u kojemu se konstantno nameću maske, govori da svi trebaju živjeti, raditi pa i svirati uniformirano.
Nemanja Radulović– Ljudima nedostaju iskrene emocije. Ja jesam iskren i ne volim skrivati osjećaje. Kad ih već imam, rado ih dijelim – rekao je Nemanja.
Nakon koncerta u Zagrebu gdje nastupa s ansamblom Double sens produžit će u Niš pa i tamo zasvirati. Često, kaže, odlazi u rodni grad jer tamo je puno dragih ljudi s kojima vrijedi provesti vrijeme, makar to bilo i samo nekoliko sati.
Za Novu godinu svirati će u Njemačkoj s grupom Devil’s Trills. Planovi za 2016. svode se na to da bude zdrav i sretan. – Imam i snove, ali važnije mi je biti prisutan u trenutku njihova stvaranja, nego maštati i ne uspjeti iskoristiti sadašnjost – kaže.

Foto: Press