fbpx

Od četvrtka Zakon i red: Odjel za žrtve

Dvadeseta sezone serije Zakon i red: Odjel za žrtve

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od četvrtka, 7. siječnja 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22:35 sati počinje s prikazivanjem 20. sezone serije Zakon i red: Odjel za žrtve.
Radnja ove napete i emocijama nabijene serije iz NBC-jeve franšize “Zakon i red” prati život i rad detektiva elitnoga njujorškog Odjela za žrtve, koji istražuju slučajeve silovanja, zlostavljanja djece i obiteljskog nasilja. Poručnica Olivia Benson (M. Hargitay) vršiteljica je dužnosti zapovjednice Odjela i iskusna veteranka koja se u karijeri nagledala svega i svačega. Veoma je empatična i poslu pristupa sasvim profesionalno. Istodobno se bori s teškom prošlosti i kao majka maloga djeteta strepi pred budućnosti, što utječe na njezin pristup žrtvama i počiniteljima zločina.

Zakon i red

Narednik Odafin Fin Tutuola (Ice T) Bensoničin je zamjenik, poznat po svojem britkom humoru i dugogodišnjem radu na tajnim zadacima, zbog čega je idealni partner svim svojim kolegama. Detektivka Amanda Rollins (Kelli Giddish) predanim se radom dokazala u Odjelu, ali i dalje se iz dana u dan hvata ukoštac s problemima s kojima se susreće na poslu.
Detektiv Dominick Sonny Carisi (Peter Scanavino) u ekipu unosi svježinu i osebujni pristup istragama. Pomoćnik okružnog tužioca Peter Stone (Philip Winchester) u Odjel za žrtve prešao je iz čikaškog Odjela za ubojstva kako bi učio od najboljih i održao očevu baštinu.
Glumci koji gostuju u seriji Zakon i red već niz godina dobivaju razna priznanja.

Foto: Press