Paula Jusić glazbenom bajkom obilježila 30 godina rada
By redakcija On 27 velj., 2017 At 02:49 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Lisinski…

Paula JusićU večeri punoj emocija, uz brojne kolege i prijatelje, jedna od najboljih hrvatskih pjevačica Paula Jusić sinoć je obilježila 30 godina umjetničkog rada. Koncertom ‘Pjesma i ja‘ koji se održao u Maloj dvorani zagrebačkog hrama kulture KD Vatroslav Lisinski, Paula je priredila pravu glazbenu bajku pjevajući pjesme sa svojih albuma, ali i interpretirajući bezvremenske svjetske hitove. Priliku da podrže Paulu nisu propustili ni Tereza Kesovija, Gabi Novak, Željko Bebek, Ibrica Jusić, Matija Vuica, Zdenka Kovačiček, Ivica Propadalo i brojni drugi.
Pjevati je započela još kao djevojčica izvodeći pjesme Arsena Dedića u kultnom filmu Vlak u snijegu, a njezinu jednostavnost na sceni i emotivne izvedbe obožavatelji prepoznaju već tri desetljeća. Sinoćnji koncert Paula je otvorila autorskom pjesmom Dvije Gabi Novak, Tereza Kesovijaizgubljene duše, dok su najviše ovacija publike izazvale izvedbe tradicionalnih pjesama koje su u njenoj interpretaciji dobile potpuno novu dimenziju. Posebno iznenađenje za publiku bila je i spontana izvedba Tereze Kesovije koja je iz prvog reda otpjevala pjesmu U srcu mome autora Paule i Đele Jusića juniora.
Spoj Dalmacije po ocu i Makedonije po majci, iznjedrio je u Paulinom glasu južnjačku senzualnost i temperament koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nevjerojatnom lakoćom u interpretaciji na svoj je poseban i vrlo senzualan način koketirala sa svim stilovima glazbe – od popa, šlagera i balada pa do sevdaha, makedonske tradicionalne glazbe i francuske šansone pa su se na repertoaru slavljeničkog koncerta našle pjesme Moja posljednja i prva ljubavi, Zajdi, zajdi, Dušo moja, Nocturno i Što te nema. Tek nakon trećeg bisa Paula Jusić napustila je pozornicu ispraćena gromoglasnim pljeskom i emotivnim čestitkama kolega i prijatelja.

Foto: Press

comment closed