fbpx

Paula Jusić glazbenom bajkom obilježila 30 godina rada

Paula Jusić – glazbena bajkom u Lisinskom

U večeri punoj emocija, uz brojne kolege i prijatelje, jedna od najboljih hrvatskih pjevačica Paula Jusić sinoć je obilježila 30 godina umjetničkog rada.

Paula Jusić

Koncertom ‘Pjesma i ja‘ koji se održao u Maloj dvorani zagrebačkog hrama kulture KD Vatroslav Lisinski, Paula je priredila pravu glazbenu bajku pjevajući pjesme sa svojih albuma, ali i interpretirajući bezvremenske svjetske hitove.

Priliku da podrže Paulu nisu propustili ni Tereza Kesovija, Gabi Novak, Željko Bebek, Ibrica Jusić, Matija Vuica, Zdenka Kovačiček, Ivica Propadalo i brojni drugi.

Gabi Novak, Tereza Kesovija

Paula Jusić pjevati je započela još kao djevojčica izvodeći pjesme Arsena Dedića u kultnom filmu Vlak u snijegu, a njezinu jednostavnost na sceni i emotivne izvedbe obožavatelji prepoznaju već tri desetljeća.

Sinoćnji koncert Paula je otvorila autorskom pjesmom Dvijeizgubljene duše, dok su najviše ovacija publike izazvale izvedbe tradicionalnih pjesama koje su u njenoj interpretaciji dobile potpuno novu dimenziju.

Posebno iznenađenje za publiku bila je i spontana izvedba Tereze Kesovije koja je iz prvog reda otpjevala pjesmu U srcu mome autora Paule i Đele Jusića juniora.

Spoj Dalmacije po ocu i Makedonije po majci, iznjedrio je u Paulinom glasu južnjačku senzualnost i temperament koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Nevjerojatnom lakoćom u interpretaciji na svoj je poseban i vrlo senzualan način koketirala sa svim stilovima glazbe – od popa, šlagera i balada pa do sevdaha, makedonske tradicionalne glazbe i francuske šansone pa su se na repertoaru slavljeničkog koncerta našle pjesme Moja posljednja i prva ljubavi, Zajdi, zajdi, Dušo moja, Nocturno i Što te nema.

Tek nakon trećeg bisa Paula Jusić napustila je pozornicu ispraćena gromoglasnim pljeskom i emotivnim čestitkama kolega i prijatelja.

Foto: Press