fbpx

Radionica dramskog pisanja Dramitelji

Zagreb…

DramiteljiCentar za kulturu Trešnjevka u srijedu, 15. svibnja 2019. godine započinje radionice dramskog pisanja Dramitelji koju vodi dramaturginja Kristina Kegljen. Radionica će trajati 2 mjeseca, a bavit će se raznim temama poput struktura dramskog teksta, nastajanje lika, potraga za inspiracijom, kreiranje dramskog sukoba i razrada ideja. Cilj radionice je napisati vlastiti dramski tekst u trajanju od 10 do 15 minuta. Prijave su u tijeku!
Dramitelji– Vidite sebe u budućnosti: penjete se na neku od svjetskih pozornica, organizatori vam uručuju buket i statuu, vaša drama proglašena je najboljom u svijetu… A onda se strmoglavite na zemlju. Jer nemate pojma kako napisati dramski tekst. Ne znate ni otkud početi. CeKaTe ima rješenje za ovu boljku: Radionica dramskog pisanja „Dramitelji”. Uz profesionalnu pomoć dramaturginje kroz dvomjesečni proces rada na vlastitim tekstovima naučit ćete puno toga o dramskoj strukturi, nastajanju likova, kreiranju dramskih sukoba i razradi ideja. Istjerajmo tu dramu iz vas – poručuju organizatori.
Trajanje: 16 sati u trajanju od 2 mjeseca
Teme: struktura dramskog teksta, potraga za inspiracijom, nastajanje lika, kreiranje dramskog sukoba, razrada ideja – uz tjedne praktične zadatke
Cilj: napisati vlastiti dramski tekst u trajanju 10-15 minuta
Cijena: 450kn/mjesečno
Termin: Srijeda, od 18.30 do 20.30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka
Početak radionice: 15. svinja 2019. godine
O voditeljici:
Kristina Kegljen diplomirana je anglistica i dramaturginja. Dobitnica je dvije Rektorove nagrade te nekoliko nagrada za poeziju i drame. Dramski tekstovi izvođeni su joj u Sceni Gorica (komedija Zov divljine), dječjim kazalištima (dramatizacije Mačak u čizmama, Ribar Palunko i njegova žena, Knjiga o džungli, Jagor), Gradskom kazalištu Sisak, u ITD-u te režirane radio-drame na Hrvatskoj radiju (Južina, Pukotine i nekoliko kraćih dramskih formi). Dobitnica je dvaju scenarističkih stipendija Društva hrvatskih filmskih redatelja (za igrani i za dokumentarni film). Objavljene su joj tri zbirke pjesama (Geleri i grožđice, Ne poklanjaj srce divljim stvorovima i Capricorn). Autorica je nekoliko scenarija za promotivne filmove i reklame.

Foto: Press