fbpx

Božidar Alić: Svi se tebe situ kapetan im fali…!

In memoriam…

Za košarkaškog Mozarta

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Božidar AlićJučer, u subotu 25. listopada Zagrebačka filharmonija i Djevojački zbor Zvjezdice organizirali su veliki koncert u sjećanje na jednog od najvećih hrvatskih sportskih  velikana – Dražena Petrovića. Božidar Alić kazališni, televizijski i filmski glumac koncert je započeo uvodnom riječi te se prisjetio Dražena pjesmom – Život leti kapetane , ‘… svi se tebe situ kapetan im fali…’.
Dražen Petrović, koji po mnogima nije bio samo sportaš, nego i umjetnik u sportu ostavio je neizbrisiv trag. Prisjetili su ga se mnogi, njegova obitelj, kolege, suigrači, svi Dražen Petrovićoni koji su ga poznavali, pratili njegov rad te ga cijenili kao velikog igrača i velikog čovjeka.
Orkestar i Zbor pod ravnanjem maestra Leopolda Hagera te uz nastupe solistica: Antonije Dunjko, Ive Krušić te Sonje Runje izveli su djela Mozarta za našeg ‘košarkaškog Mozarta’, koji bi 22. listopada proslavio svoj 50. rođendan.
Pedeset zvjezdica za pedeset Draženovih godina, Mozart za košarkaškog Mozarta – mnoštvo posjetitelja na koncertu Zagrebačke filharmonije pokazalo je da se i nakon dugih 21 godinu, koliko je prošlo od tragične pogibije, s radošću sjeća neprežaljenog velikana košarke.

Foto: Press