fbpx

Mladen Veber: Ne želim biti dio upravnog tijela koje ignorira vlastite zaključke

Zagreb…

Mladen Veber podnio ostavku u Upravnom odboru HKS-a

Priopćenje prenosimo u cijelosti;

Mladen Veber, Jasmin Repeša– Prvenstveno se želim zahvaliti na ukazanom povjerenju koje mi je dano prilikom imenovanja za člana Upravnog odbora HKS-a, a što sam prihvatio s velikim entuzijazmom i željom da zajedničkim radom unaprijedimo hrvatsku košarku i pokrenemo korijenite promjene unutar samog Saveza, kao krovne košarkaške organizacije u Hrvatskoj. Čvrsto sam vjerovao da ćemo svi zajedno, na kraju mandata za koji smo izabrani, biti ponosni na rezultate koje smo ostvarili.
Nažalost, odmah na početku našeg zajedničkog rada moram konstatirati da ne mogu i ne želim biti dio upravnog tijela koje ignorira vlastite zaključke donesene u demokratskoj raspravi, kao i odluke bitne za redovno poslovanje Saveza. Posebno je zabrinjavajuće da se prijedlog Plana rada i Financijskog plana HKS-a za 2017. godinu donosi na temelju materijala koji ne prikazuju stvarno financijsko stanje Saveza te bez adekvatne podloge i kvalitetnih objašnjenja kako će se ostvariti prihodi Saveza iako su ista bila zatražena na prethodnoj sjednici Upravnog odbora.
Prihvaćajući imenovanje u Upravnom odboru HKS, očekivao sam da ćemo svojim odlukama i transparentnošću poslovanja kao i materijalnom utemeljenošću pokazati našim članovima kako se treba voditi Savez te posljedično i naše sportske klubove. No, to očito nije model po kojem većina u Savezu želi voditi našu udrugu.
Kako se prema mom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu donošenje odluka mora temeljiti na financijskoj transparentnosti i materijalnoj održivosti, a obzirom da je to izostalo prilikom usvajanja Financijskog plana za 2017. godinu, ovim putem podnosim ostavku na mjesto člana Upravnog odbora.
Nadam se i vjerujem da će Vas moja ostavka barem malo potaknuti na potrebu promišljanja o potrebi drugačijeg upravljanja našim Savezom, u kojim nastojanjima ću vam i dalje biti na raspolaganju, s poštovanjem Mladen Veber – piše u priopćenju.

Foto: Press arhiva