Ritina škola idućeg tjedna u Zagrebu

Planet art…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Ritina školaU četvrtak, 24. siječnja 2018. godine s početkom u 20.00 sati, u kazalištu Mala scena, na programu je hit komedija Ritina škola, kazališta Planet Art. U urnebesnoj predstavi ne propustite pogledati Marka Torjanca u ulozi Pravdana i Natašu Janjić kao simpatičnu frizerku.
O predstavi Ritina škola:
Rita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti…
Ritina škola Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Domaća verzija s Natašom Janjić kao Ritom i Markom Torjancem kao Pravdanom postala je najgledanija predstava u Hrvatskoj u protekle dvije sezone. Smještanjem radnje u Hrvatsku, priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija, a pred nas postavlja pitanje što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – ‘želi znati, želi shvatit, želi skužit…!!’?
Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos. . .
U ovoj dinamičnoj komediji punoj iskričavog inteligentnog humora njih se dvoje suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima, a o nekima od njih gledatelji će sigurno razmišljati i nakon predstave Ritina škola.

Foto: Press