fbpx

Predstavljena knjiga S mikrofonom po Istri

Pula…

S mikrofonom po Istri bila je prva serija reportaža koja je nastala tako što su tadašnji novinari odlazili na teren i snimali ruralne krajeve Istre, kaže Elvis Mileta

S mikrofonom po IstriU Puli je predstavljena knjiga S mikrofonom po Istri koja sadržava transkripte šest istoimenih emisija koje su emitirane 1968. i 1969. godine na HRT – Radiju Pula, a obrađuju sljedeća istarska područja: Kanfanar, Buzet, Buje, Pazin, Labin, Vodnjan te njihovu okolicu. Svaki transkript popraćen je komentarima autora knjige, novinara HRT-ova centra u Puli Elvisa Milete. Priložene su i fotografije iz onoga doba te službeni popratni dokumenti iz pismohrane HRT – Radija Pula.
– S mikrofonom po Istri bila je prva serija reportaža koja je nastala tako što su tadašnji novinari, među ostalima i Drago Antoniazzo, odlazili na teren i snimali ruralne krajeve Istre koji su tada bili zanimljivi iz više razloga. Bili su pusti zbog optiranja talijanskoga stanovništva u sjeverozapadnoj Istri, zanimljivi zbog emigracije prema obali, a u to vrijeme, kad se grade prvi turistički kompleksi u Istri, Istra ostaje pusta – istaknuo je na predstavljanju autor knjige Elvis Mileta.
S mikrofonom po IstriPrema riječima vršitelja dužnosti glavnoga urednika HRT – Radija Pula Brune Krajcara, sačuvano je mnogo vrijednih svjedočanstava koje danas više ne bismo mogli zabilježiti, a sve su to učinili naši kolege novinari, vrijedni zaljubljenici u ovaj prekrasan zavičaj, pa i ovo izdanje kultne emisije koja se i danas emitira na HRT – Radiju Pula.
– Procijenili smo da je to dobro za početak jedne serije izdanja koja će približiti i na neki način sačuvati vrijednost novinarstva, a i svega onoga što se događalo kroz sve te silne godine otkad postoji Radio Pula – dodao je Bruno Krajcar.
Knjiga S mikrofonom po Istri nastala je u suradnji HRT-ova centra Pula i Odjela za kulturu Istarske županije.

Foto: Press