fbpx

Svečana 50. izvedba predstave Ritina škola!

Vatroslav Lisinski…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Ritina školaSvečana 50. Izvedba predstave ‘Ritina škola‘ će se održati 19. ožujka u 20,00 sati u dvorani V. Lisinski. Prošlo je nešto manje od godinu dana od njezine premijere (7. travnja) i predstava Ritina škola postala je jedna od najizvođenijih predstava u protekloj godini.
Nagrade i nominacije:
Ritina škola nagrađena je najboljom predstavom na festivalima Murtalije na Murteru i Pod Murvom u Skradinu, a Nataša Janjić dobila je na oba festivala Ritina školanagradu za najbolju glumicu. Također je za ulogu Rite nominirana za najbolju glumicu za Nagradu hrvatskog glumišta.
‘Ritina škola’ Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Time priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija i intrigantnija, a govori nam o tome što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – ‘Ritina školaželi znati, želi shvatit, želi skužit…!!’?
Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos. U ovoj dinamičnoj komediji punoj inteligentnog humora njih se dvoje suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima, a o nekim lekcijama i pitanjima iz ‘Ritine škole’ gledatelji će sigurno razmišljati i nakon predstave.
Prijevod, prilagodba, scenografija i režija: Marko Torjanac
Pomoćnica režije: Nataša Janjić
Kostimograf: Đurđa Janeš
Skladatelj: Milorad Stranić
Dizajn: Tomislav Veltruski
Fotograf: Mladen Pobi
Snimatelj: Hrvoje Felbar

Foto: Press