fbpx

Svečana premijera i otvaranje sezone predstavom Gulliver

Zagreb…

Gulliver– Gulliver je doputovao u Žar pticu u vrijeme kada nam je prijeko potrebna priča o prihvaćanju drugačijih od nas, ističe autorica dramatizacije Nikolina Bogdanović. A mi vas – spremne na prihvaćanje različitosti pozivamo da poželite dobrodošlicu našem Gulliveru i popratite našu novu predstavu – pozivaju iz kazališta Žar ptica.
Kazalište Žar ptica otvara sezonu premijerom predstave ‘Gulliver‘, u petak 28. rujna 2018. s početkom u 18.00 sati. Na jednom otoku usred oceana, kojeg nema ni na jednom zemljovidu, živi mali narod, Liliputanci. A onda je među njih došao stranac… Susretom malih Liliputanaca i ogromnog engleskog mornara Gullivera kreće priča pustolovnog romana Jonathana Swifta, koji svojom satirom i neprihvaćanjem različitog ne gubi ni danas na aktualnosti, iako ga je započeo pisati daleke 1699. godine.
Za inscenaciju Gullivera na daskama Žar ptice dramatizaciju je napravila Nikolina Bogdanović, a režiju potpisuju Saša Božić i Ksenija Zec.
Vizualni identitet predstavi je svojom scenografijom i kostimima dala Ana Savić Gecan. Glazbu je skladao Damir Šimunović, a za scenski pokret zadužena je Petra Hrašćanec.
Glavnu ulogu Gullivera igra Marko Hergešić. Liliputanci su: Petar Atanasoski, Dunja Fajdić, Damir Klemenić, Ante Krstulović, Gorana Marin, Amanda Prenkaj i Vesna Ravenšćak Lozić.
Pretpremijerno se predstava Gulliver igra i 25.rujna u 10.00 sati, 26.rujna u 10.00 sati i 27.rujna u 19.00 sati.

Jonathan Swift – GULLIVER
Redatelji: Saša Božić i Ksenija Zec
Dramatizacija teksta: Nikolina Bogdanović
Scenografkinja i kostimografkinja: Ana Savić Gecan
Skladatelj: Damir Šimunović
Scenski pokret: Petra Hrašćanec
Oblikovatelj svjetla: Ivan Lušičić Liik
Asistentica scenografkinje i kostimografkinje: Mirela Mitak
Fotografije: Mare Milin
Igraju: Gulliver – Marko Hergešić, Liliputanci – Petar Atanasoski, Dunja Fajdić, Damir Klemenić, Ante Krstulović, Gorana Marin, Amanda Prenkaj i Vesna Ravenšćak Lozić.

Foto: Press