fbpx

Provedite nedjelju u kvARTu uz slavlje i plesnjak Lude 70-e

Dan Horvata…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

U kvARTuUz ideju kulture dostupne svima Centar za kulturu Trešnjevka nastavlja s programima u kvARTu nastalima u suradnji s kvartovskim Mjesnim odborima i Vijećima. Dan Horvata – Srednjaka održat će se u parku Srednjaci u nedjelju 4. rujna 2016. godine uz raznovrsne aktivnosti. Simbolično, ovaj dan odabran je jer je Carskim patentom od 7. rujna 1850. godine ujednjen Slobodni i Kraljevski Grad Zagreb s općinama Kaptol, Nova Ves, Vlaška ulica i selo Horvati. Tim aktom Horvati su pripojeni Kraljevskom gradu Zagrebu i postali samostalna općina na teritoriju grada.
U kvARTuStoga kvartovsko rođendansko slavlje započinje programom za najmlađe, koje tijekom jutra i dana očekuju kazališne predstave, radionice i igraonice te predstavljanja škola i izviđača, dok će odrasle zabavljati zborovi i orkestri. Posjetitelji će također imati priliku upoznati se s radom kvartovskih udruga i klubova, a večernji sati rezervirani su za opuštanje uz plesnjak Lude 70-e.
Ovakvim manifestacijama izravno se potiče upoznavanje lokalne kulturne ponude i dijalog s kvartovskim vijećnicima pa je tako I ovoga puta organiziran razgovor s vijećnicima Mjesnog odbora Horvati – Srednjaci i vijećnicima Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka jug, tijekom kojega će građani moći postaviti pitanja vezana za uređenje kvarta.

Foto: Press