Dubravka Vrgoč: I u idućoj sezoni HNK nastavlja pratiti izazove
By redakcija On 3 lip., 2017 At 10:29 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Predstavljena nova sezona 2017./2018. zagrebačkoga HNK

Dubravka Vrgoč– Iznimno sam sretna što ste se okupili u ovolikom broju na predstavljanju sezone 2017./2018. I u idućoj sezoni Hrvatsko narodno kazalište nastavlja pratiti izazove koji nas svakodnevno zatječu u turbulentnoj stvarnosti, temeljeći svoj repertoar na kombinaciji klasike i suvremenih te domaćih djela – rekla je na predstavljanju sezone HNK Zagreb intendantica Dubravka Vrgoč.
Konferencija za medije kojom je predstavljena nadolazeća kazališna sezona 2017./2018. održana je jučer, u petak, 2. lipnja u 11.00 sati, u foyeru Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.
Dubravka VrgočIntendantica je istaknula i koliko je zadovoljna uspjehom HNK prethodne sezone, u kojoj je zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište uspjelo privući novu publiku, kontinuirano povećavajući broj posjetitelja, koji je u prvom tromjesečju tekuće godine povećan za 40 posto.
Ravnatelj Drame HNK u Zagrebu Ivica Buljan osvrnuo se na prošlosezonske uspješne premijere i gostovanja dramskoga ansambla, govoreći kako je veliko zadovoljstvo na kraju sezone govoriti o osnaživanju dramskoga ansambla i konstantnom radu, koji je prepoznat ne samo u lokalnim okvirima, nego daleko šire u europskim i svjetskim. Govoreći o četiri novosezonske premijere kojima će biti postavljana pitanje o mjestu i prirodi teksta u suvremenome javnom kazalištu kao dijelu socijalnog tkiva i duha svojeg vremena, ravnatelj Drame je najavio nastavljanje linije kakva je neizbježna u ovakvom tipu kazališta.
Intendantica Dubravka Vrgoč istaknula je i kako su u protekla tri godine ona i njezini ravnatelji uložili iznimne napore u kreiranje programa HNK u Zagrebu, no velika im je nagrada činjenica da je publika to prepoznala te najavila još dva važna događaja do kraja tekuće sezone; dvije večeri Gala koncerta sanktpeterburških baletnih, opernih i mjuzikl zvijezda 5. i 6. lipnja te izvedba Ere s onoga svijeta Jakova Gotovca na Tomislavovu trgu 25. lipnja u povodu Dana državnosti RH.

Foto: Press

comment closed