fbpx

Video: Glumci o problemu nasilja nad starijim osobama

Hrvatska…

Dostojanstvo nema alternativu – Starost je dovoljno izazovna i bez nasilja

Glumci o problemu nasilja

Glumci o problemu nasiljaGlumci Boris Miholjević i Nina Erak Svrtan te mlada stipendistica HNK u Zagrebu Petra Svrtan stali su uz projekt namijenjen osobama starije životne dobi, članovima njihovih obitelji, stručnjacima, mladima i nositeljima politika, te ukupnoj javnosti koja treba i može graditi društvo u kojem će osobe starije životne dobi imati status i kvalitetu života kakvu zaslužuju.
Međunarodnim danom starijih osoba (1.  Boris Miholjevićlistopada) naglašava se da su starije osobe važni članovi svakog društva i ukazuje na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, njihovim intelektualnim i fizičkim mogućnostima. Glavna Skupština Ujedinjenih naroda proglasila ga je 14. prosinca 1990. godine rezolucijom 45/106 te se od sljedeće godine počinje obilježavati svakog prvog dana listopada.
Hrvatska udruga socijalnih radnika uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provodi projekt pod nazivom ‘Dostojanstvo nema alternativu – Starost je dovoljno izazovna i bez nasilja’. U projekt se uključila i udruga Media Punkt s promotivnim spotom koji za cilj ima senzibilizaciju stručnjaka, medija i javnost za problem nasilja nad starijim osobama koji je u našem društvu još uvijek nedovoljno prepoznat.
Partneri u projektu su: Centar za socijalnu skrb Vukovar, Centar za socijalnu skrb Knin, Dom za starije osobe ‘Alfredo Štiglić’ Pula, Istarska udruga socijalnih radnika i Dom za starije osobe Vukovar, a suradnici na projektu su regionalne udruge socijalnih radnika.

Foto: Press
Video: