Koncertom Zagrebačkog kvarteta uspješno je završen 9. MAGfestival

MAGfestival…

MAGfestival9. MAGfestival zatvoren je sa sjajnim i rasprodanim koncertom Zagrebačkog kvarteta te nikad većim brojem stranih posjetitelja. Ovogodišnji glazbeni program donio nam je četiri koncertne večeri na kojima su nastupili renomirani komorni sastavi iz zemlje i inozemstva, komorni sastavi koji tek traže svoju afirmaciju, ali i mladi glazbenici koji su po prvi puta dobiti priliku da se predstave na velikoj sceni.
9. MAGFestival otvorio je pročelnik za društvene djelatnosti Matko Omazić, a na koncertnim večerima viđeni su brojni uglednici poput sadašnjih i bivših gradskih vijećnika Joška Markotića, Maje Dvornik i Joška Dvornika, profesori splitske glazbene škole te brojni ljubitelji umjetnosti.
I ove godine festival je pratilo preko 500 posjetitelja, a najposjećeniji koncert je bio rasprodani koncert Zagrebačkog kvarteta. Posebno veseli porast broja inozemnih posjetitelja koji su ove godine bili dio publike MAGfestivala. S obzirom na provedenu anketu, inozemni gosti koji su ove godine posjetili festival bili su iz Francuske, Belgije, SAD-a, Australije, Njemačke i Velike Britanije.
– Ove brojke govore u prilog kvaliteti MAGfestivala, koji iz godine u godinu obogaćuje turističku kulturnu ponudu grada Splita i postaje jedan od važnijih glazbenih festivala u Splitu s velikim potencijalom. MAGfestival je već četvrtu godinu, zahvaljujući originalnosti projekta i kvalitetno osmišljenom programu, dobitnik prestižne etikete EFFE Festival Label. Deveti MAGfestival – međunarodni festival komorne glazbe i ove se godine održao u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG) i Muzeja grada Splita – poručuju organizatori 9. MAGfestivala.

Foto: Press