fbpx

Završio trodnevni spektakl Kings of Style!

Kings…

KingsNa trodnevnom spektaklu plesa ‘Kings of Style‘ koji se održao od 7.- 9.veljače u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma, sudjelovalo je 13 plesnih klubova i više od 750 natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske u dobnim skupinama djece, juniora i seniora, boreći se za prijestolje u hip hopu, break dance-u, street showu, disco dance-u i poppingu. Po prvi puta u Hrvatsku došao je Phillip ‘Pacman’ Chbeeb, američka plesna zvijezda, koji je svoj doprinos ovom fenomenalnom natjecanju dao kao VIP sudac, voditelj radionica i specijalni gost gala programa za koji su ulaznice bile u potpunosti rasprodane.
Najmlađi natjecatelji imali su samo 5 godina i natjecali se u kategoriji ‘Mini Kids’. U ovoj dobnoj skupini, službenu pobjedu odnijeli su upravo domaćini natjecanja Atomic Dance Factory (ADF) i to Vito Gurdulić u kategoriji hip hop pojedinaca te break dance Breakidz u kategoriji timova.
Među juniorima, u kategoriji hip hop formacija, pobjedu je odnijela plesna skupina D’N’F iz Splita, dok je u kategoriji  break dance pojedinaca pehar osvojio Petar Muslim ponovo član Atomic Dance Factory-a.
Plesni klub ‘Mind Will’ iz Velike Gorice, u dobnoj skupini seniora, osvojio je prvo mjesto i to u kategoriji break dance timova te u kategoriji break pojedinaca, pri čemu je pobjedu svojem klubu donio plesač Luka Anaković. U istoj dobnoj skupini u kategorijama hip hop parova, hip hop formacija, te hip hop pojedinaca pobjede još jednom odnose domaćini natjecanja, Ivona Blažun i Lora Marija Kolar članice ADF-a.
Veliko hvala organizatorima, Hrvatskom show dance savezu i plesnoj skupini Atomic dance Factory koji su svojim radom i trudom, najveće natjecanje u street plesovima doveli na jedan europski nivo i svim ljubiteljima plesa omogućili tri dana uživanja i u hrvatskoj metropoli.
S nestrpljenjem očekujemo nadolazeća natjecanja u Velikoj Gorici, Dubrovniku i Splitu.

Najava:

SHOW/STEP/MODERN/PAROVNI PLESOVI:
12. -16. 4. 2014. KUP natjecanje, Velika Gorica
14. – 15. 6. 2014. DRŽAVNO PRVENSTVO, Dubrovnik
STREET/ PAROVNI PLESOVI :
12. – 16. 4. 2014. II. KUP natjecanje, Velika Gorica
21. – 22. 6. 2014. DRŽAVNO PRVENSTVO, Split

Foto: Press Scena.hr