fbpx

Muževi i žene uoči i u Noći kazališta

Pula…

Muževi i ženeU povodu Noći kazališta, INK Gradsko kazalište Pula reprizirat će predstavu Muževi i žene autora Woodyja Allena u režiji Tonija Cafiera u petak, 15. studenoga u 20 sati,
i u subotu, u Noći kazališta, 16. studenoga u 20 sati.
Gotovo kao i svaki drugi Allenov film, i radnja ovog smještena je u milje neurotičnih newyorkških intelektualaca te su mnogi tvrdili da film odražava prilično neugodne trenutke njegove biografije i u konačnici, 2 godine kasnije (premijera filma 1992.), raspad dugotrajne i umjetnički plodne veze s glumicom Miom Farrow.
Mnogima će sjećanje na legendarni Allenov film biti poticaj da pogledaju predstavu, dok će drugima možda baš to biti i prepreka, rekao je redatelj Cafiero, ali odlučio sam postaviti ovaj majstorski scenarij na kazališnu scenu upravo radi toga što govori o složenosti ljudskih odnosa.
Pronicljiva i oštra analiza odnosa u braku povlači sa sobom rizik vlastitog bolnog prepoznavanja: koliko se toga gura pod tepih, do kojeg se stupnja razvija sposobnost izbjegavanja samoće, kako seks lagano ali sigurno hlapi a da o tome nitko ne izusti ni riječi…. Ukratko, to je tekst koji progovara o problemima bračnog para “u sridu”, o onome što nazivamo ljubav koju nakon nekog vremena, kad trpljenje i laž postaju svakodnevica ni sami više ne znamo kako je nazivati …
IGRAJU: Valter Roša, Lara Živolić, Luka Mihovilović, Mada Peršić, Gala Nikolić, Matino Antunović
Kazališna adaptacija filmskog scenarija MUŽEVI I ŽENE Woodyja Allena po mnogima nazvana njegovim remek-djelom, u režiji i adaptaciji Tonia Cafiera premijerno je izvedena 17. listopada.

Muževi i žene
Trajanje: 120 minuta

Foto: Press – INK Pula/Tanja DRAŠKIĆ SAVIĆ