Komorni zbor ‘Ivan Filipović’ u New Yorku!
Piše: redakcija On 4 srp., 2015 At 09:24 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Koncerti…

The Rhythms of One World…

Ivan FilipovićKomorni zbor ‘Ivan Filipović‘ gostovao je na festivalu pjevačkih zborova u New Yorku, ‘The Rhythms of One World’ International Choral Festival, a koji je organiziran u povodu obilježavanja 70. obljetnice potpisivanja Povelje o osnivanju Ujedinjenih naroda. Riječ je o festivalu kojim se tijekom tjedan dana, brojnim koncertima, slavio osnivački dokument te institucije potpisan 26. lipnja 1945. u San Franciscu. Upravo je na samu obljetnicu potpisivanja u Općoj skupštini UN-a u New Yorku održana i ceremonija otvaranja Festivala na kojoj je nastupio i Komorni zbor ‘Ivan Filipović’. Pred više od tisuću uzvanika Zbor je pjevao skladbe hrvatskih autora – Emila Cossetta, Mate Lešćana, Joška Ćalete i Borisa Papandopula. Cilj je ovog Festivala, na kojem su nastupili i zborovi iz Rumunjske, umjetnici iz Kine, Amerike kao i UNRocks Music Group, promocija interkulturanog razumijevanja i globalne suradnje kroz univerzalni jezik – glazbu.
Ivan FilipovićUz nastup na otvaranju manifestacije Zbor je 27. lipnja održao i samostalni koncet ( NYU Eiser & Lubin Hall) na kojem su također  prezentirali hrvatsku glazbenu baštinu i djela hrvatskih skladatelja, a nastupili su i na završnom koncertu  održanom 29. lipnja u Lincoln Centeru na zatvaranju Festivala.
Komorni zbor ‘Ivan Filipović’ osnovan je 1998. godine i jedan je od najuspješnijih a cappella amaterskih zborova u Hrvatskoj. Pohvale i pozitivne kritike uglednih glazbenih stručnjaka, a posebno brojne nagrade na domaćim i svjetskim natjecanjima (Verona, Bremen, Xiamen, Rim, Istanbul, Zagreb…), pokazatelj su iznimne kvalitete rada i umjetničkih standarda koje si je, kao trajni cilj i kriterij, Zbor postavio još od samog osnutka. Dirigent, osnivač i umjetnički voditelj Zbora je Goran Jerković.

Foto: Press

comment closed