Ansambl Baleta HNK na gostovanju u Makedoniji
By redakcija On 9 svi., 2017 At 01:53 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Turneja…

Ansambl Baleta HNKAnsambl Baleta HNK Split je, nakon uspješnih gostovanja u Dresdenu i Ljubljani u travnju s insertom iz predstave East/West (čija je premijera u HNK Split najavljena za 25. svibnja 2017. godine), ponovno na putu, na makedonskoj mini-turneji.
Sutra, 10. svibnja, u Makedonskoj Operi i Baletu u Skopju splitski će plesači izvesti balet Igora KirovaNa putu‘ koji je s velikim uspjehom premijerno izveden na prošlome Splitskom ljetu, a 12. i 13. svibnja, u Bitoli i Štipu, makedonska publika će se moći upoznati s hvaljenom koreografijom istoga autora (i s glazbenom podlogom još jednog makedonskog autora, Kirila Džajkovskog) 5 do 12. Riječ je o predstavi koju je samo u prvoj sezoni (2015-16) pogledalo više od 7000 gledatelja u Splitu, Sarajevu, Ohridu, Šibeniku i Beogradu.
Nakon toga, Balet HNK Split ulazi u završne pripreme za zadnju premijeru sezone, baletni triptih troje koreografa – Saša Eftimova, Martin Chaix i Igor Kirov, a u lipnju ih ponovno očekuje nastup s baletom 5 do 12: 9. lipnja na Međunarodnom plesnom festivalu Chorea u Bratislavi, a 11. lipnja u Ljubljani, na Festivalu Junij.

Foto: Press

comment closed