fbpx

Damir Kedžo: Ovaj koncert radio sam sebi za gušt i to se i osjetilo

Koncert…

Trsatska gradina mi je najdraži prostor za koncerte jer ovu kulisu i ovaj pogled na Rijeku ne može ništa zamijeniti, rekao je Damir Kedžo

Damir Kedžo

Damir Kedžo– Po treći put nastupam na Trsatskoj gradini i zbilja sam sretan zbog toga, tim više što nikad nije bilo više ljudi na koncertu na Trsatskoj gradini. Ovo mi je inače najdraži prostor za koncerte jer ovu kulisu i ovaj pogled na Rijeku ne može ništa zamijeniti. Ovom koncertu sam se najviše veselio cijele godine, radio sam ga sebi za gušt i mislim da se to i osjetilo – rekao je nakon koncerta Damir Kedžo.
Trsatska gradina u Rijeci bila je jučer okupljalište dobrih vibracija. Damir Kedžo vratio se tom predivnom koncertnom prostoru nakon dvije godine i pred Riječanima i njihovim gostima pružio koncert za uživanje. Publika je bila mješovita, bilo je tu nekoliko generacija koje su reagirale na različite pjesme, od zadovoljstva do euforije.
Damir KedžoKoncert je Damir Kedžo otvorio pjesmom ‘Da se more smiluje’, iza koje je slijedila pjesma ‘Tebi sve sam oprostio’ i blok njegovih pjesama, koje su pokazale lepršavost i lakoću Damirovog pjevanja najzahtjevnijih melodija poput ‘Kada ljubav stisne zube’, autora Ante Pecotića čiju izvedbu pamtimo još s prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala na kojem je i pobijedio. Drugi dio koncerta bio je namijenjen Kedžinom izboru njemu dragih pjesama drugih izvođača poput Whitney Houston, Rihanne, Ed Sheerana, ali i domaćih uspješnica poput Program tvog kompjutera ili ako je suditi po reakcijama publike, ultimativnog hita ‘365’ koju je Kedžo izvodio u suradnji s dvojcem Saša i Tin. Izvrstan izbor bila je pjesma za kraj koncerta naziva ‘A song for you’, koju u originalu izvodi Donny Hathaway, a nakon kojeg je publika tražila još i vratila Kedžu na pozornicu.

Damir Kedžo

Iznenađenje je bila reakcija publike na novu i ne tako poznatu pjesmu Not a crime, koju je Kedžo snimio u suradnji sa svojim ruskim menadžmentom koji brine o plasmanu na inozemna tržišta. S nevjerojatnom lakoćom pjevanja i plesa, u maniri preminulog George Michaela u najboljim danima, Kedžo je prostor na tren pretvorio u plesni prostor poput onih koje viđamo u metropolama poput Londona.

Kako je najavio tako je i odradio
Damir KedžoPrema ranijim Kedžinim najavama, koncert je zamišljen kao intimniji od dosadašnjim, manje usmjeren na produkciju, efekte i gostujuće pjevače, a više na pjesme, njega samog i publiku. Jedina gošća koju je pozvao je Zsa Zsa s kojom je otpjevao dvije pjesme, od koje jednu zajednički hit «Sve u meni se budi», a s kojim je, samo uz pratnju klavira, i zatvorio koncert, nakon bisa.
I doista, Damir Kedžo je u potpunosti bio predan pjesama i povezivanju s publikom što mu je i s lakoćom pošlo za rukom. Posebno emotivan trenutak su bile izvedbe dvije pjesme Whitney Houston kojima je zaradio ovacije publike, a nakon kojih Damir nije skrivao suze te je rekao da su mu kao malom rekli da ‘nikada ovo neće moći otpjevati’. Sreća da im nije povjerovao!

Višestruko nagrađivani izvođač, posljednju godinu konačno je počeo dobivati mjesto koje mu i pripada na šou biznis sceni i postao je omiljen zbog svojih izvanserijskih vokalnih sposobnosti. Ovaj koncert na Trsatskoj gradini, doista mjestu posebne energije, potvrdio je Kedžinu kvalitetu i svakako je dobar ulog za sjajnu budućnost koju zaslužuje.

Foto: Press – Ivor Mažar