fbpx

Doris Dragović gošća i mentorica ‘Večeri francuske šansone’

HNK Split…

Doris Dragović21. Večer francuske šansone, nacionalno natjecanje mladih izvođača, održat će se u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu u nedjelju 29. ožujka 2015. godine s početkom u 20,00 sati u zajedničkoj organizaciji HNK Split i splitske udruge Prokultura uz pomoć Veleposlanstva Francuske u Zagrebu kao partnera u organizaciji. Na natjecanju će nastupiti deset mladih pjevača, te kao gošća večeri diva hrvatske estrade i velika prijateljica Prijatelja šansone Doris Dragović.
Kao zaljubljenica u šansonu, Doris Dragović nastupa u dvostrukoj ulozi. Naime, osim što će u sklopu koncerta otpjevati nekoliko pjesama, Doris Dragović je i mentorica mladih natjecatelja. U natjecateljskom djelu nastupit će Margita Soldo, Deni Prodan, Matea Božanić, Zorana Balov, Anamarija Tomaš, Ines Roki, Edita Kolombo, Ema Kuzmanić, Zdravka Damjanović i Vana  Miličević koji će pjevati klasike žanra. No, prije njih, čast da otvori koncert imat će Duje Burić koji će otpjevati skladbu Laisse-moi t’aimer M. Branta, a po završetku natjecateljskog dijela nastupit će Doris Dragović.
Kroz program će voditi Linda Moro Goić, lektor je Robert Martinov, producentica Nansi Ivanišević, Renata Zlatar, voditeljica Prijatelja šansone, suradnica je u organizaciji.
Organizator Večeri francuske šansone udruga Prokultura Split ima za cilj istaknuti kulturu kao temelj svekolikog razvoja, posebno njenu ulogu u odgoju i obrazovanju. Područje rada i interesa je upoznavanje i istraživanje različitih jezika, kultura i kulturnih politika te pružanje podrške obrazovanju i afirmaciji mladih istraživača i talenata. Projekti na kojima surađuje s brojnim domaćim i inozemnim institucijama afirmiraju i populariziraju baštinu i umjetnost, ukazujući na njihov značaj na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Prokultura je jedini hrvatski član Međunarodne mreže za obrazovanje kadrova u kulturi ENCATC. Utemeljiteljica i predsjednica Prokulture Opservatorija kulturnih politika Split je dr.sc. Nansi Ivanišević.

Foto: Press