Gala koncert Zlatni zborovi u Lisinskom

Zagreb…

Najbolji zborovi Hrvatske – Gala koncert Zlatni zborovi u Lisinskom

Zlatni zboroviGala koncert Zlatni zborovi održat će se u nedjelju, 27. siječnja 2019. godine u 19,00 sati u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog. Komorni dječji zbor Glazbene škole Pavla Markovca, Zagreb pod ravnanjem profesora Vinka Karmelića ostvario je pobjedu na 14. natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova-Zagreb 2018. Kao ansambl pobjednik Natjecanja, ovaj komorni zbor predstavit će najbolje iz svog repertoara Zlatni zboroviupravo na Gala koncertu Zlatni zborovi, a pridružit će im se još tri zbora koja su na spomenutom Natjecanju osvojila zlatno priznanje: Akademski zbor Bazilike srca Isusova u Zagrebu Palma, Mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva i Dječji zbor starijeg uzrasta Glazbene škole Varaždin.
Natjecanje zborova održava se proteklih dvadesetak godina u Zagrebu s ciljem promicanja kvalitetnog a cappella pjevanja, a posebnu pozornost publike privlači Gala koncert pobjednika Zlatni zborovi koji se održava krajem siječnja u KD Vatroslava Lisinskog. Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, a sljedeće izdanje održat će se 11. svibnja 2019. godine.
Ulaznice za koncert u prodaji su na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i na web stranici www.ulaznice.hr gdje se mogu kupiti po cijeni od 30 kuna.

Foto: Press