fbpx

Mirakul – Glazbeno-scenski spektakl u Zagrebu

Lisinski…

Mirakul

Mirakul– Već više od 300 godina u Sinju se alkom, koja je platforma naše prepoznatljivosti i nacionalnog identiteta, slavi čudesna pobjeda nekoliko stotina sinjskih bojovnika i fratara u borbi s nadmoćnim Osmanlijama 1715. godine. Upravo ovaj čudesni događaj bio je inspiracija za glazbeno-scenski spektakl ‘Mirakul‘ čija je praizvedba prošle godine napunila veliku dvoranu Vatroslava Lisinskog do posljednjeg mjesta – poručuju organizatori.
Glazbeno-scenski spektakl ‘Mirakul’ posvećen 300. obljetnici pobjede Sinjana nad Osmanlijama vraća se u Lisinski 17. listopada 2017. godine s početkom u 19.30 sati.
Idejni začetnik ‘Mirakula’ i autor glazbe Dražen Žanko je svojim glazbenim izričajem spojio etno motive Zagore, pop glazbe, opere i klapskog pjevanja u jednu kompaktnu cjelinu u kojoj jedna vrsta glazbe nadopunjuje drugu. Libreto, priču, dramaturšku obradu i stihove nekih pjesama potpisuje Ivan Ivica Krajač, scenografiju Zlatko Kauzlarić-Atač, autor sinopsisa i povijesnog aspekta priče je fra Mirko Marić, a za spektakularne aranžmane zaslužan je Antonio Zadro.
‘Mirakul’ je kompaktno djelo koje pokazuje vrijednost glazbenog izričaja i riječi u osmišljavanju Hrvatskog nacionalnog identiteta. Ovo je zapravo jedna prekrasna priča koja predstavlja hrabrost, ponos, pobjedu, slobodu i vjeru. Zasnovana je na tri sveta osjećaja svakog slobodoumnog naroda: na domoljublju, vjeri i višestoljetnoj ogorčenoj borbi za slobodu kako naroda tako i svakog pojedinca u njemu. Uz zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske, koji je i omogućio veličanstvenu pobjedu šačice hrabrih branitelja Sinja i Cetinskog kraja, nad stostruko jačom osmanlijskom silom, narod istinski vjeruje i nosi je u svojim srcima već stoljećima.
MirakulOvaj spektakl vraća se na velika vrata u koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog 17. listopada sa značajnim imenima hrvatske glazbene i dramske scene. U ovom mjuziklu sudjeluje više od stotinu izvođača, a neke od najzapaženijih uloga igraju Joško Ševo, Boris Pavlenić, Damir Mihanović-Ćubi, Stjepo Gleđ- Markos, Radojka Šverko, Max Hozić, Ervin Baučić, Lidija Horvat Dunjko, Danijela Pintarić i mnogi drugi.
Ulaznice se mogu kupiti putem sustava ticketshop.hr ili ulaznice.hr te na svim prodajnim mjestima.

Foto: Press