fbpx

Nagrađujemo čitatelje: Mistero Buffo! – ulaznice

Pula…

Mistero BuffoINK Gradsko kazalište Pula i portal Scena.hr nagrađuju najsretnije čitatelje s 2×2 ulaznice za predstavu Mistero Buffo koja je na programu u INK Gradsko kazalište Pula 9. i 10. ožujka 2016. godine s početkom u 20,00 sati. Kako bi osvojili nagradne ulaznice potrebno je lajkati službenu Facebook stranicu Scena.hr, lajkati objavu i podijeliti je na svom zidu. Na mail [email protected] poslati u naslovu maila ključnu riječ ‘Mistero Buffo‘, te ime i Mistero Buffoprezime i datum kad želite na predstavu (9. ili 10. ožujak). Sretni dobitnici bit će obaviješteni putem maila u utorak 8. ožujka 2016. godine do 20,00 sati, objavom na portalu Scena.hr i na službenoj Facebook stranici. Ulaznice se podižu na blagajni kazališta uz predočenje osobnog dokumenta na dan predstave.
O predstavi Mistero Buffo:
Zbirka satiričnih monologa, djelo je talijanskog nobelovca Darija Foa, nastala 1969.g. no i danas je vrlo aktualna. Temelji se na Foovom istraživanju srednjovjekovne narodne predaje i tradicije tzv. giullara, odnosno, lakrdijaša. Svoje teme uglavnom pronalaze u subverzivnom, alternativnom, čitanju biblijskih tema. Lakrdijaši nisu vrijeđali vjeru, Boga i Svece već su razotkrivali i ismijavali sve one koji su iskorištavali religiju za svoje vlastite ciljeve. Ono što je vrlo zanimljivo je da nam te lakrdije pokazuju kako je srednji vijek, iako smatran mračnim periodom u povijesti čovječanstva, ipak imao neke svijetle točke; a to je ponajprije duh naroda, koji je, potlačen, iskorištavan i ugnjetavan, duhom bio vrlo slobodan. Tekst je preveden na istarsku čakavicu, no, prema uzoru na original, ova naša čakavica je “zbaštardana”, “remixirana” koja u sebi ima elemente raznih istarskih govora.

Na programu u INK Pula:
– 9. ožujka 2016. u 20 sati
– 10. ožujka 2016. u 20 sati

OBJAVA NAGRADA 08. ožujak:
Nagrade 2×2 ulaznice za kazališnu predstavu ‘Mistero Buffo‘ koja je na programu u INK Gradsko kazalište Pula 9. i 10. ožujka 2016. godine s početkom u 20,00 sati osvojili su Maja Predovan za 09. ožujka i Ksenija Biljuh Fabac za 10. ožujka. Ulaznice se podižu na blagajni kazališta na dan predstave. Čestitamo sretnim dobitnicima, čitajte nas i dalje te pratite objave, ovaj tjedan ponovno Nagrađujemo čitatelje.

Scena.hr

Foto: Press