Ne propustite: Tjedan turskog filma u kinu Europa!

Zagreb…

Sutra počinje Tjedan turskog filma u kinu Europa u Zagrebu, a otvara ga film Kerema Derena ‘Mala rujanska afera’

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Tjedan turskog filmaSutra, 17. svibnja u kinu Europa u Zagrebu počinje 5. Tjedan turskog filma. Na otvorenju će se prikazati film Kerema Derena ‘Mala rujanska afera’, u kojem Engin Akyürek glumi sramežljivog, povučenog i nesigurnog umjetnika Teka, koji se zaljubljuje u prekrasnu Eylul (Farah Zeynep Abdullah), vrckastu djevojku, sigurnu u sebe i punu života.
Engin Akyürek našoj je publici poznat po ulozi Kerima u seriji ‘Izgubljena čast’ i Omera u seriji ‘Ljubav i novac’, dok je Farah Zeynep Abdullah glumila Aylin u seriji ‘Kako vrijeme prolazi’ i vrlo popularnoj seriji ‘Kurt Seyit i Šura’, koja do sada nije prikazana na našim ekranima.
U filmu dva različita svijeta se dodirnu i povežu, rodi se ljubav. Eylul, koja je do tada ismijavala ljubav i zaljubljivanje, osjeti nešto što do sada nije osjetila. Zaljubljuje se u neuglednog umjetnika i njegov mali svijet sazdan od emocija, umjetnosti i sitnica, daleko od glamura i izvanjski lijepoga svijeta koji dobro poznaje. Koliko god se brzo tom svijetu prepustila, toliko strah od ljubavi uzima maha.
Prekrasna fotografija Gökhana Tiryakiya i izvrsna glazba Toygara İşikliya vjerno dočaravaju emocije, napetost i neizvjesnost koje će gledatelje svakako oduševiti.
Tjedan turskog filmaU četvrtak, 19. svibnja, u 17,00 sati film ‘Stablo platane’ nam donosi priču o jednoj obitelji, njihovim odvojenim životima i majci koja ih sve spaja tijekom druženja ispod stabla platane. Ova simpatična obiteljska drama prožeta je komičnim scenama čiji su protagonisti uglavnom preslatki dječačić (čiju mamu glumi Nirgül Yeşilçay iz serije ‘Tuđi život’ i njegova baka, gospođa Advije. U filmu se u sporednoj ulozi nalazi i Ebru Özkan (‘Tuđi život’).
19. i 21. svibnja publika može uživati u glazbenoj drami ‘Šapni ako zaboravim’, jednog od najomiljenijih turskih redatelja Çağana Irmaka. Glavne protagonistice su Hatidže (Hümeyra koja je glumila u seriji ‘Sulejman Veličanstveni’ i Hanife (Işıl Yücesoy iz serije “Ljubav i novac”), dvije sestre koje se nakon mnogo godina susreću u potpuno novim okolnostima i koje unatoč zamjeranju i ljutnji, nađu put do pomirenja. Zgodnog glazbenika u kojeg se obje sestre zaljube, u filmu glumi Mehmet Günsur (poznat po ulozi princa Mustafe u seriji ‘Sulejman Veličanstveni’), dok mladu Hatidže glumi Farah Zeynep Abdullah.
20. i 22. svibnja, prikazat će se film ‘Krimljanin’, drama o stradanju krimskih Turaka u kojem glavne uloge igraju Selma Ergeç (koju najviše pamtimo po ulozi Hatidže u seriji ‘Sulejman Veličanstveni’ i Murat Yıldırım (‘Asi’ i ‘Ljubav i kazna’).
Ulaz na Tjedan turskog filma je besplatan. Besplatne ulaznice za svečano otvorenje potrebno je podignuti na blagajni kina Europa u ponedjeljak i na dan otvorenja.
Više informacija o Tjednu turskog filma možete pronaći na internetskoj stranici www.turski-film.com i na Facebook stranicama Tjedan turskog filma.

RASPORED PROJEKCIJA – Tjedan turskog filma
UTORAK , 17. SVIBNJA
19:00 Svečano otvorenje
Mala babuška / Küçük Matruşka
Mala rujanska afera / Bi küçük eylül meselesi
SRIJEDA, 18. SVIBNJA
17:00 Boje koje nestaju/ Kaybolan renkler
Internacionala / Beynelmilel
19:00 Pranje bijelom / Badana
Zašto ne mogu biti Tarkovski / Neden Tarkovski olamiyorum
21:00 Dan za nogomet / Bir maç günlüğü
Mađioničar / Hokkabaz
ČETVRTAK, 19. SVIBNJA
17:00 Korijen / Kök
Stablo platane / Çinar ağaci
19:00 Natürmorg / Natürmorg
Gazda želi sretan kraj / Patron mutlu son istiyor
21:00 Svijeća / Şem
Šapni ako zaboravim / Unutursam fısılda
PETAK, 20. SVIBNJA
17:00 O2 (Kisik) / O2 (Oksijen)
Merjem / Meryem
19:00 Poslušaj ovaj glas / Bu sese kulak ver
Stanica / Durak
Ne dajte da pogode zmaja / Uçurtmayı vurmasınlar
21:00 Odličan dan / Mükemmel bir gün
Krimljanin /Kırımlı
SUBOTA, 21. SVIBNJA
11:00 Rimovci i Zimovci / Rimolar ve Zimolar u dvorani Müller
nakon filma DJEČJA RADIONICA
17:00 Poslušaj ovaj glas / Bu sese kulak ver
Stanica / Durak
Ne dajte da pogode zmaja / Uçurtmayı vurmasınlar
19:00 Adamov zdenac /Adem’in kuyusu
Moja draga noćna dama / Vesikali yarim
21:00 Svijeća / Şem
Šapni ako zaboravim / Unutursam fısılda
NEDJELJA, 22. SVIBNJA
11:00 Rimovci i Zimovci / Rimolar ve Zimolar u dvorani Müller
nakon filma DJEČJA RADIONICA
17:00 Mala babuška / Küçük Matruşka
Mala rujanska afera / Bi küçük eylül meselesi
19:00 Odličan dan / Mükemmel bir gün
Krimljanin / Kırımlı
21:00 Ratna zona / Savaş bölgesi
Sivas / Sivas

Foto: Press