Zvijezde koje dolaze: Tko su nove nade hrvatske glazbe?
By redakcija On 21 lis., 2016 At 10:58 AM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Svečani koncert pobjednika 5. natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo – zvijezde koje dolaze

nade hrvatske glazbePrvonagrađeni mladi umjetnici predstavit će se publici na Svečanom koncertu uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a pod dirigentskim vodstvom Mo. Tončija Bilića u ponedjeljak, 24. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati uz izravni televizijski prijenos.
Na ovogodišnjem Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo predstavili su se najtalentiraniji glazbenici do 30 godina u kategorijama violine, viole, flaute, klarineta i saksofona, a samo njih četvero imat će čast nastupati na solističkom koncertu u zagrebačkom hramu glazbe, Dvorani Lisinski.
Ove godine najbolji su bili violinistica Katarina Kutnar, flautistica Ana Batinica, klarinetist Abdul-Aziz Hussein i saksofonist Goran Jurković, a na svečanom koncertu će izvesti djela P. I. Čajkovskog, W. A. Mozarta, A. Coplanda i P. Dešpalja.
Natjecanje Papandopulo održalo se krajem rujna u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a kandidati su kao i prethodnih godina pokazali iznimno visok stupanj pripremljenosti, muzikalnosti i samopouzdanja te su ovom prigodom dokazali da bez sumnje mogu biti hrvatski glazbeni predstavnici u svijetu, budući da je program Papandopula postavljen tako da na njega uspješno mogu odgovoriti doista samo oni najbolji.
Tko su nove nade hrvatske klasične glazbe možete doznati već u ponedjeljak, 24. listopada, a svoje ulaznice možete preuzeti na blagajni KD Vatroslava Lisinskog.

Foto: Press

comment closed