OSCAR® 2019.: Miljenica s 10 nominacija, Čovjek iz sjene…
By redakcija On 23 sij., 2019 At 11:28 AM | Categorized As Film, Kultura, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Nominacije….

Filmovi Miljenica s 10 nominacija, Čovjek iz sjene i Zvijezda je rođena s po 8 nominacija u svim vodećim kategorijama

MiljenicaObjavljene su nominacije za ovogodišnju dodjelu nagrade Oscar®. 91. dodjela održat će se 24. veljače 2019. godine u Dolby Theatreu® u Los Angelesu. Nagrada se dodjeljuje u ukupno 24 kategorije.
Film Miljenica (The Favourite), redatelja Yorgosa Lanthimosa, prema scenariju Deborah Davis i Tonyja McNamara, osvojila je čak deset Oscar® nominacija uključujući: NAJBOLJI FILM, NAJBOLJI REDATELJ Yorgos Lanthimos, GLAVNA GLUMICA Olivia Colman, SPOREDNA GLUMICA Rachel Weisz, SPOREDNA GLUMICA Emma Stone i ORIGINALNI SCENARIJ.
OscarFilm Adama McKaya Čovjek iz sjene (The Vice) s Christianom Baleom u glavnoj ulozi, dobio je osam nominacija također u najvažnijim kategorijama: NAJBOLJI FILM, NAJBOLJI REDATELJ Adam McKay, GLAVNI GLUMAC Christian Bale, SPOREDNA GLUMICA Amy Adams, SPOREDNI GLUMAC Sam Rockwell i ORIGINALNI SCENARIJ.
Najveći mu je konkurent film Zvijezda je rođena (Star Is Born) s Lady Gagom i Bradleyjem Cooperom u glavnoj ulozi i s osam nominacijama uključujući najprestižnije: NAJBOLJI FILM, NAJBOLJI GLUMAC – Bradley Cooper, NAJBOLJA GLUMICA – Lady GaGa, ORIGINALNA PJESMA – Shallow i ADAPTIRANI SCENARIJ.
Bohemian Rhapsody, već nagrađen nagradom Zlatni globus® u kategorijama Najbolji film i Najbolji glumac (Rami Malek), je dobio ukupno pet nominacija i ponovio ih za: NAJBOLJI FILM, NAJBOLJI GLUMAC – Rami Malek.
Christian Bale je za ulogu Dicka Chaneyja već osvojio ovogodišnju nagradu Zlatni globus®, a ovo bi mu bio drugi Oscar® u karijeri, nakon onog za sporednu ulogu u filmu Boksač. Zlatni globus® je dobila i glumica Olivia Colman za vodeću ulogu u filmu Miljenica, a Zvijezda je rođena za najbolju originalnu pjesmu.
Od ostalih filmova u distribuciji Blitza, nominirani su i filmovi Ready Player One za vizualne efekte i Mjesto tišine (Quiet place) za zvuk. Sve ove filmove će biti moguće pogledati u sklopu revije najprestižnijih filmskih ostvarenja od 31. siječnja do 10. veljače na 15. Oscar® reviji u CineStar kinima.
U sklopu revije premijerno će biti prikazani ‘Čovjek iz sjene’ i ‘Miljenica’ koji čine tek dio remek-djela sedme umjetnosti koja su već i samom nominacijom za zlatni kipić potvrdila kako se radi o iznimnim filmskim ostvarenjima.

Foto: Press

comment closed