fbpx

Otello ostavilo bez daha publiku iz pet zemalja

Zajc…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Otello– Da se dobar glas o riječkoj Operi pronio izvan granica Hrvatske već dugo nije novost. O tome svjedoče posjetitelji, ljubitelji opere iz raznih europskih zemalja, koji redovno stižu na operne predstave u Rijeci. No, morali smo zabilježiti dolazak čak deset autobusa kojima je doputovala publika na izvedbu hvaljenog ‘Otella’ u petak, 7. travnja – poručuju iz kazališta.
Verdijevu predstavu ‘Otello‘ u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića i pod dirigentskim Otellovodstvom maestra Zorana Juranića došlo je pogledati petstotinjak ljubitelja opere iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije te Bosne i Hercegovine, uglavnom zahvaljujući suradnji s agencijama specijaliziranim za kulturni turizam.
Iako su mnogi od njih dugogodišnji posjetitelji najpoznatijih europskih opernih kuća, nisu krili istinsko i iskreno oduševljenje riječkim ‘Otellom’, te nisu štedjeli na komplimentima naglašavajući da ih je predstava ‘ostavila bez daha’. Oduševio ih je inovativno, snažno i dojmljivo uprizorenje, te sjajni solisti, zbor i orkestar.
OtelloOni koji to već ranije nisu, iskoristili su prigodu razgledati zgradu riječkog HNK i Klimtove stropne slike.
Premijerom u veljači, operno remek-djelo, pretposljednja i po mnogima najbolja Verdijeva opera ‘Otello’ se nakon pedeset i šest godina vratila na riječku opernu scenu. Za soliste, ova je opera poseban zadatak s obzirom da se radi o nekim od najzahtjevnijih opernih uloga uopće. Iz brojnih razloga, pjevaju ih solisti dorasli nevjerojatno velikom vokalnom i emocionalnom zadatku.

Foto: Press