fbpx

Playdrama predstavom obilježila šest godina postojanja!

George Kaplan…

PlaydramaJučer je premijerno izvedena predstava ‘George Kaplan‘ splitskog kazališta PlayDrama pred punim gledalištem Amfiteatra Doma mladih. Najveći je to projekt Kazalište PlayDrama, prvog hrvatskog kazališta praizvedbi, koje ovim projektom obilježava šest godina postojanja.
George Kaplan drama je u tri dijela s različitim narativnim pristupima i poveznicama. To je tekst koji govori o političkim izazovima današnjice, o utjecaju Hollywooda na današnju geopolitičku situaciju, o Alfredu Hitchcocku kao aktivnom sudioniku velikih svjetskih zavjera, ali i o ulozi kave (ili piva) prilikom održavanja sastanaka ili o kokoši koja može spasiti čitav ljudski rod. Grupu lutajućih aktivista, ekipu scenarista u potrazi za konceptom nove tv serije i nevidljivu vladinu organizaciju s velikim političkim moćima koji rješavaju pitanje nacionalne sigurnosti u Playdramazemlji povezuje jedno ime, povezuje ih George Kaplan.
– Svijet Georgea Kaplana je svijet koji je inteligentan, brz, pričljiv, apsurdan i začudan, zastrasujuć i zabavan, duhovit i ironičan, provokativan i manipulativan…” – riječi su redateljice Cintije Ašperger.
U predstavi glume Elvis Bošnjak, Petra Kovačić Pavlina, Sara Ivelić, Stipe Radoja i Bojan Brajčić. Dora Slakoper je bila zadužena za prijevod, scenograf je Ozren Bakotić, Playdramakostimograf i oblikovatelj videa Mario Leko, oblikovatelj svjetla Siniša Jakovčević, a tona Eduard Botrić. U video materijalima pojavljuju se Mile Škalic, Donat Zeko, Jurica Škalabrin, Iris Lučić, Damir Palada, Sandra Karuza, Mrđana Čagalj, Mirko Vuletić i Ozren Bakotić, polaznici Glumačkog studija kazališta PlayDrama.

Foto: Press