fbpx

Sebastian Popović: Bilo bi zanimljivo da zapjevam na Eurosongu poput oca

Za portal Scena.hr…

Glazbenik o novoj pjesmi ‘Zbog tebe’, karijeri, glazbenoj sceni i Eurosongu

Sebastian Popović– Inspiraciju često pronalazim u stvarima koje sam prošao i u ljudima oko mene. Poruka pjesme je: Nemojte dozvoliti da požalite za nečim što ste mogli promijeniti. Ljudi često ljubav uzimaju zdravo za gotovo. No to tako nije – rekao je glazbenik za portal Scena.hr. Sebastian Popović snimio je novu pjesmu ‘Zbog tebe’. Tekst i glazbu za ljubavnu pjesmu ‘Zbog tebe’ potpisuje Sebastian, aranžman i produkcija djelo su Marka Matijevića Sekul. Popović kaže da već dugo piše pjesme, ali tek sad sa svojim pjesmama izlazi u javnost.
– Smatram da je potrebno sazrijevanje kako bi si umjetnik dozvolio otvaranje duše i uma. Mladi umjetnik je ranjiv i kritike ga mogu pogoditi ako se ne osjeća sigurno u sebe. Sad mi to više nije problem, tako da sam spreman i na pozitivne i negativne komentare – zaključio je Popović te nam opisao kako iz njegovog kuta izgleda današnja glazbena scena.
Sebastian Popović– Ne znam kako bih je uopće objasnio. Sve je pomalo tužno. Sve se svodi na klanove, novac i seks. Ako nisi dio nekog klana, moraš sam protiv sistema – smatra Popović te dodaje:
– Ako si sam teško je. Ako se prikloniš sistemu lako je, a ja se interesno neću prikloniti. Sin Sanje Bjedov Popović i Danijela Popovića u glazbi je od djetinjstva.
– No trenutak spoznaje da se želim baš time baviti bio je kad sam navršio dvadeset godina. Otac mi je približio glazbu kroz svoje nastupe. No u glazbi nikad nisam imao idola – naglasio je Sebastian. Zanimalo nas je razmišlja li Sebastian u budućnosti o nastupu na Eurosongu.
– Da nastavim poput oca? Bilo bi lijepo. I bilo bi i jako interesantno da jedne godine i mene pošalju na Eurosong kao sina nekadašnjeg moralnog pobjednika. Analizirajući moje pjesme, uočio sam da sve imaju pop refrene s nekom udicom. To prolazi na Eurosongu, ali mi takve pjesme ne šaljemo – rekao je Popović. Kaže da bi nastup na Eurosongu bio izazov.
– Sigurno bi bilo stresno, napeto i najveće iskustvo mog života. Predstavljaš svoju zemlju. Ima li išta bolje? – zaključio je Sebastian razgovor za portal Scena.hr.

Foto: Sebastian Popović/Igor Ilić – Tomislav Beroš
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=9QgSfTISnDs[/embedyt]