Tomislav Mužek Wagnerijanac godine
By redakcija On 18 svi., 2018 At 10:56 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Tomislav Mužek operni je umjetnik s kojim bi se ponosilo bilo koje veliko europsko glazbeno kazalište, rekla je intendantica Dubravka Vrgoč

Tomislav MužekOvogodišnju nagradu, Wagnerijanac godine, osvojio je proslavljeni tenor Tomislav Mužek za ulogu Georga u operi Ukleti Holandez Richarda Wagnera u režiji Oliviera Pyja.
Nagrada tenoru će biti dodijeljena sutra, u subotu 19. svibnja 2018. godine, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Udruga Richard Wagner osnovana je na inicijativu Dunje Vejzović 2005. godine, kao dio svjetske organizacije ljubitelja Wagnerove glazbe u više od stotinu gradova svih kontinenata. Wagnerova društva dijem svijeta stipendiraju mlade umjetnike, organiziraju posjete opernim kućama i dodijeljuju nagrade najboljim izvođačima Wagnerove glazbe. Prvu nagradu Wagnerijanac godine dobili su Dubravka Šeparović Mušović i Luciano Batinić 2013. godine. Predsjednik Udruge Richard Wagner je maestro Mladen Tarbuk.
– Tomislav Mužek operni je umjetnik s kojim bi se ponosilo bilo koje veliko europsko glazbeno kazalište. Stoga je njegov dolazak izniman dobitak za kazališnu kuću koja svoje mjesto iznalazi u rasporedima značajnih europskih kazališta – rekla je intendantica Dubravka Vrgoč 2016. godine o dolasku Tomislava Mužeka u HNK.
Podsjetimo, poznati operni prvak, tenor Tomislav Mužek, od rujna 2016. godine postao je član Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Foto: Press arhiva

comment closed