fbpx

Ukleti Holandez ponovno u HNK

Zagreb…

Ukleti Holandez– Jedna od najuspješnijih opernih izvedaba u prošloj godini, Ukleti Holandez Richarda Wagnera u režiji Oliviera Pyja i pod ravnanjem Nikše Bareze, ponovno je na repertoaru u siječnju 2019. godine – poručuju iz HNK Zagreb.
Premijera predstave održana je 26. siječnja 2018. godine, izvrsno su je prihvatile i kritika i publika, a Tomislav Mužek je za ulogu Georga dobio dva iznimna priznanja – proglašen je Wagnerijancem godine te osvojio Nagradu Tito Strozzi za najbolje umjetničko ostvarenje u sezoni 2017./2018.
U predstavi nastupaju: Bastiaan Everink (Ukleti Holandez), Melanie Diener (Senta), Luciano Batinić / Siniša Štork (Donald), Tomislav Mužek / Michael Robert Hendrick (Georg), Ladislav Vrgoč (Donaldov kormilar), Sofia Amelie Gojić /Neda Martić (Mary), Pavel Strasil (Sotona), zbor i orkestar HNK u Zagrebu.
Predstava Ukleti Holandez je izvorna produkcija kazališta Theater an der Wien. Scenograf i kostimograf je Pierre-Andre Weitz, oblikovatelj svjetla Bertrand Killy, a zborovođa je Luka Vukšić.
Izvedbe opere Ukleti Holandez su na rasporedu 21., 23., 26. i 29. siječnja 2019. godine, a ulaznice su dostupne na blagajni Hrvatskoga narodnog kazališta ili putem internet kupovine na web stranicama HNK.

Foto: Press