fbpx

Buhtle

BuhtleSastojci:
500 g glatko brašno
100 g oštrog brašna
60 g šečera
3 cijela jaja
40 g svježeg kvasca (germa)
100 g margarina/putra
mala žličica ulja
½ žličice  soli
3 dcl milijeka (toplog)
džem po želji
Priprema:
Pomiješati oštro i glatko brašno, šečer, kvasac, jaja, margarin, ulje, sol i toplo mlijeko. Sve to zajedno umjesiti u tijesto (15-20 mješalicom/mikserom, nastavcima za kruh i tijesto) dok ne bude rahlo te oblikovati u loptu i pustiti da se diže 30 minuta.
Kada je tijesto dignuto ponovo ga premijesiti i staviti na ravnu podlogu te izvaljati valjkom na debljinu prsta, i izrezati na jednake dijelove cca. 12-14 komada.
Svaki komad zasebno još lagano razvaljati i u sredinu staviti žlicu džema po želji, zatim spojiti sve rubove.
Namastiti tepsiju i posložiti, ovisi o obliku tepsije buhtle, i između svake staviti malo maslaca da se ne slijepe.
Peći 25 minuta na temperaturi 160 stupnjeva. Kada su gotove mogu se posuti šečerom u prahu.

Dobar tek!
Priprema i Foto: Snježana Županović