Nakon 28 godina: Brod u boci prva knjiga Arsena Dedića

Deveto izdanje…

Brod u boci, Arsen Dedić– Brod u boci vjerojatno će iznenaditi samo one koji ne znaju da se Arsen Dedić u javnom životu najprije javio pjesmama, nešto kasnije tekstovima za zabavne melodije (potpisujući ih pseudonimom, da ne bi svoje ime identificirao s jednom djelatnošću koje su pravila onemogućavala svaki stvaralački rad) i, naposljetku, kao kompletan autor šansona – iz predgovora “Ne daj se, Ines” strana 63.
Deveto nepromijenjeno izdanje donosi 29 pjesmama i ciklus ‘Brod s mojim imenom‘, uz originalni predgovor Zvonimira Goloba te Arsenovu ilustraciju na naslovnici i autoportret. Zbirka ‘Brod u boci’ prvi put je izašla 1971., kad je pjesme i šansone u knjigu sastavio i objavio Zvonimir Golob. Do 1988. zbirka je doživjela osam izdanja i ukupno 80.000 prodanih primjeraka.
Brod u boci je bilo nemoguće nabaviti posljednjih godina. S Arsenom smo dogovarali 9. izdanje, ali prošli kolovoz nas je zatekao i ostavio baš poput nekog broda u boci. Ipak, ovu smo zbirku, Arsenovu prvu i možda najvažniju, odlučili vratiti pred publiku i na police glazbene knjižare Rockmark – izjavio je Krešimir Blažević, izdavač.
‘Brod u boci’ izlazi sredinom svibnja i moći će se kupiti ekskluzivno u knjižari Rockmark po cijeni od 79.00 kuna.

Foto: Press